Σημαντική νίκη του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

Να δικαιωθεί οριστικά! Να μη γίνει η εκδικητική μεταχείριση και η στέρηση δικαιωμάτων των κρατουμένων κανόνας
Η σημερινή απόφαση μεταφοράς του απεργού πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού συνιστά μια πρώτη σημαντική νίκη και μερική δικαίωση των αιτημάτων του. Ο κρατούμενος μετά την πρώτη νίκη έπαψε την απεργία πείνας και συνεχίζει την απεργία δίψας μέχρι την οριστική ανάκληση της εκδικητικής μεταγωγής του στις φυλακές Νιγρίτας.
Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με την ζωή του κρατουμένου. Δεν υφίσταται κανένας ορθολογικός λόγος για να μην ανακληθεί οριστικά η μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει το μίσος της για τα δημοκρατικά δικαιώματα καθώς στοχοποιεί ένα κρατούμενο για την δράση που ανέπτυξε εναντίον του αντιδημοκρατικού νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ο οποίος έχει καταδικαστεί ευρέως από φορείς και πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των κρατουμένων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι η 3η φορά στην κυβερνητική θητεία που κρατούμενος απεργός πείνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από τον κυνισμό και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και των στελεχών της στο σωφρονιστικό σύστημα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Να μην φτάσουμε άλλη φορά στο ύστατο σημείο για να γίνονται σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματα των κρατουμένων και οι προφανείς υποχρεώσεις της διοίκησης για αιτιολόγηση των αποφάσεών της ιδίως όταν είναι τόσο αυθαίρετες και δυσμενείς σε βάρος κρατουμένων.
Η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί γιατί αποσκοπεί στο να καταστήσει την αυθαιρεσία και τη στέρηση δικαιωμάτων κανονικότητα.