Με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεπλύνει την δολοφονική αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Σήμερα, που ανακοινώθηκε ο θάνατος του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από πυροβολισμό αστυνομικού, ψηφίστηκε το εφάπαξ επίδομα 600 ευρώ σε αστυνομία και λιμενικό με πρόταση της κυβέρνησης και τις ψήφους Ελληνικής Λύσης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το εν λόγω μπόνους, δεν είχε κανένα σκοπό να ενισχύσει τις ανάγκες εργαζόμενων και συνταξιούχων που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ακρίβεια, γι’ αυτό και χορηγήθηκε αποκλειστικά στα δυο αυτά σώματα και εφάπαξ.

Αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να επικροτήσει τις πρακτικές αστυνομικής αυθαιρεσίας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πυροβολισμούς στο κεφάλι και καταδιώξεις για 20 ευρώ, αλλά και τις πρακτικές παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων για τις οποίες καταγγέλλεται η χώρα μας διεθνώς.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση επέλεξε την ημέρα του πυροβολισμού του Κώστα Φραγκούλη, αντί να ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης, να ανακοινώσει το μπόνους για να δηλώσει τη στήριξή της στους αστυνομικούς που δεν δίστασαν να εκτελέσουν έναν ανήλικο Ρομά εν ψυχρώ. Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση τροφοδοσίας της ανεξέλεγκτης πλέον αστυνομικής βίας, όμοια με την αντίστοιχη ενέργεια του Υπουργού ΠροΠρο ένα χρόνο πριν να επισκεφτεί για συμπαράσταση τους αυτουργούς αστυνομικούς που εκτέλεσαν σε παρόμοιες συνθήκες το Νίκο Σαμπάνη, αντί για την οικογένεια του θύματος.

Η ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας από κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και κόμματα της αριστεράς όπως το ΚΚΕ, προξενεί έκπληξη και αλγεινή εντύπωση. Τα κόμματα αυτά είναι τόσο παγιδευμένα στις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που δεν διστάζουν να συναινούν στις πολιτικές της που έχουν σκοπό να κανονικοποιήσουν την δολοφονική αστυνομική βία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της αποφυγής τα σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική, της πολιτικής του «ώριμου φρούτου» που ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτικής του ΚΚΕ που αρνείται να επενδύσει στην άνοδο των κοινωνικών αγώνων. Μόνο σε εγκλωβισμό στον κυβερνητικό συντηρητισμό και τα αντιδραστικά διλήμματα μπορεί να οδηγήσει αυτός ο δρόμος,

Να μην δεχτούμε το ξέπλυμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας που απειλεί ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση που παροξύνει την βία και την ατιμωρησία με την πολιτική της, με σκοπό να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, πρέπει να λογοδοτήσει για τον δολοφονικό αυταρχισμό, για τις παρακολουθήσεις, για την δημοκρατική εκτροπή.

Με μέτωπο και ενωτικούς αγώνες να βάλουμε τέρμα στον αυταρχικό κατήφορο.

Το Γραφείο Τύπου 13.12.2022