Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στου Ζωγράφου ενάντια στην έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ι. Κολοβού!

Με ενότητα και αγώνα να προστατέψουμε τη λαϊκή κατοικία!

Η εισβολή της αστυνομίας και το σπάσιμο της πόρτας του εκπλειστηριασμένου σπιτιού για ένα χρέος 15.000 ευρώ αποτελούν εικόνα από το πολύ άμεσο μέλλον.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το φιλικό για τις τράπεζες πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε ακόμη περαιτέρω το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την καταλήστευση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας:
-ήρε πλήρως την προστασία της σ’ κατοικίας (ακόμα και των κατοικιών κάτω των 100.000 ευρώ που δεν είχε τολμήσει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ)
-δημιούργησε τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών και των funds
-έστησε το fund “Ηρακλής” για να τιτλοποιήσουν τα κόκκινα δάνεια και να τα καθαρίσουν πιο εύκολα οι ισολογισμοί των τραπεζών και να μεταβιβαστούν στα funds και ταυτόχρονα να λάβουν κρατικές εγγυήσεις ύψους 12 και πλέον δις, ώστε να διασφαλιστούν απ’ το κράτος σε περίπτωση μη αποπληρωμής!

Η πρόσφατη απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου που μπλόκαρε τους πλειστηριασμούς που επισπεύδουν οι «πάροχοι υπηρεσιών», οι γνωστές εισπρακτικές, έχει ξεσηκώσει την οργή των εισπρακτικών και η κυβέρνηση πασχίζει να εξισορροπήσει ανάμεσα στο προεκλογικό κόστος από χιλιάδες πλειστηριασμούς και την «αναξιοπιστία» έναντι της «αγοράς».

Σε αυτές τις συνθήκες, η περίπτωση της εισβολής στο σπίτι της Ι. Κολοβού οφείλει να θέσει τον λαό σε κατάσταση υψίστης εγρήγορσης: κυβέρνηση και funds-«κοράκια» θα επιδιώξουν να παρακάμψουν τυχόν εμπόδια που ανακύπτουν με την καταστολή, αστυνομική βία και με θεσμικές αλλαγές διευκόλυνσης των τραπεζών.

Αναδεικνύεται σήμερα ότι το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί απειλεί άμεσα την λαϊκή περιουσία.

Είναι ώρα να στηθεί ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης για να προστατευθεί η λαϊκή περιουσία, για να μην περάσει η λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες και τα funds, τύπου Πάτση.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί αγώνα που έδωσε με συνέπεια και αποφασιστικότητα η Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά ήδη από την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, με την αποχαλίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι από τις πρώτες δυνάμεις που ανέδειξαν τη σημασία του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς με δεκάδες συλλήψεις και δικαστήρια στις πλάτες των αγωνιστών και αγωνιστριών. Σήμερα, που επιχειρείται η πλήρης κατάργησης κάθε προστασίας, θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με όλες τις δυνάμεις μας μέσα από μαζικούς φορείς και πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η σημερινή μαζικότατη κινητοποίηση που απέτρεψε την βίαιη έξωση να είναι η αρχή ενός νικηφόρου αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς για κοινές επιτροπές αγώνα στις πόλεις και τις γειτονιές, για να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα ενότητας και αγώνα προς τον λαό και την νεολαία!

Το Γραφείο Τύπου 22.11.2022