• Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου 17/11 την Πέμπτη, με προσυγκέντρωση 4μμ στη Πλατεία Κλαυθμώνος (Σταδίου και Παπαρηγοπούλου).
  • Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν μπορεί να σβηστεί! 49 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στους ασίγαστους αγώνες του λαού μας για ψωμί, για παιδεία, για ελευθερία. Η ηρωική εξέγερση ξεθεμελίωσε το αιματοβαμμένο καθεστώς της δικτατορίας και στιγμάτισε για πάντα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

49 χρόνια μετά, όσο κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να σφραγίσει το «τέλος της Μεταπολίτευσης», η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει το δρόμο για τους αγώνες του σήμερα. Στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και νεολαία είναι αντιμέτωποι με μια τεράστια οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Η κοινωνία συγκλονίζεται από το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού. Για να προχωρήσει την αντιλαϊκή πολιτική της, η κυβέρνηση στηρίζεται στην ακραία καταστολή και τον αυταρχισμό και έχει κηρύξει τον πόλεμο στις λαϊκές ελευθερίες και κατακτήσεις.

Η «αντιπολίτευση» όσων δυνάμεων στήριξαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια δεν μπορεί να την σταματήσει.

Υπάρχει άλλος δρόμος.

Μια ενωμένη ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. Ένα  μέτωπο δυνάμεων του συνόλου της Αριστεράς για συμπόρευση και για την τόνωση των αγώνων είναι αναγκαίο όσο ποτέ τώρα για να φύγει η κυβέρνηση του παρακράτους και οι πολιτικές της ακρίβειας, της φτώχειας και του αυταρχισμού!

Ο λαός μπορεί να βγει στην αντεπίθεση και, για άλλη μια φορά, να γράψει ιστορία απέναντι στους δυνάστες του και σε κάθε λογής μονόδρομο!

Όλοι και Όλες στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την παλλαϊκή – αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη”

Όλοι και όλες  στην πορεία του Πολυτεχνείου 17/11 την Πέμπτη, με προσυγκέντρωση 4μμ στη Πλατεία Κλαυθμώνος  (Σταδίου και Παπαρηγοπούλου)

 

Το Γραφείο Τύπου 16.11.2022