ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 16 Νοέμβρη 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, δε μπορεί να σβηστεί!

49 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 11.00΄π.μ. στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Καλεί στη συγκέντρωση-πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στις 6.00΄μ.μ. μπροστά στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής.

49 χρόνια μετά, όσο κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να σφραγίσει το «τέλος της Μεταπολίτευσης», η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει το δρόμο για τους αγώνες του σήμερα. Μας δίνει έμπνευση και σιγουριά ότι οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να καθορίζουν τις εξελίξεις, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδίως στη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει ο λαός σήμερα.

Υπάρχει άλλος δρόμος, για τα λαϊκά συμφέροντα και την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας, απέναντι στο μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης ερήμωσης και για ν’ ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής των μηχανισμών της λιτότητας, του χρέους, των ευρωενωσιακών επιταγών.

Ο λαός μπορεί να βγει στην αντεπίθεση και, για άλλη μια φορά, να γράψει ιστορία απέναντι στους δυνάστες του και σε κάθε λογής μονόδρομο!

Όλοι και όλες στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την παλλαϊκή – αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Το Γραφείο Τύπου