Η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των πρώτων μνημονιακών χρόνων. Πάνω από 30.000 κόσμου διαδήλωσαν στην Αθήνα, ενώ σε όλες τις πόλεις της επαρχίας οι διαδηλώσεις είχαν μαζικότατο χαρακτήρα, με πολλές από αυτές να αποτελούν τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, γυναίκες και νεολαία διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας, της φτώχειας, των υποκλοπών, του αυταρχισμού και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης που καταστρέφει τις ζωές του λαού. Η απεργία της 9ης Νοέμβρη ανέδειξε ότι η δύναμη του λαού βρίσκεται στους ενωτικούς αγώνες και την μαχητική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με την τακτική του «ώριμου φρούτου» που απλά αναμένει την φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Η χθεσινή απεργία και οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα έβγαλαν στον δρόμο το ποτάμι λαϊκής οργής που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία. Τώρα η ευθύνη μεταφέρεται στις δυνάμεις του κινήματος να χαράξουν πορεία και να δώσουν προσανατολισμό ώστε η 9η Νοέμβρη να μην αποτελέσει πυροτέχνημα, όπως θέλουν οι σχεδιασμοί της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των κομμάτων της «μνημονιακής αντιπολίτευσης». Η κοινωνική διαθεσιμότητα πρέπει να πάρει μορφή μέσα από την ένταση των αγώνων ενάντια στην ακρίβεια, για πλαφόν σε ρεύμα και βασικά αγαθά, για κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργεια και μέσα από την δράση των συνδικάτων για αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας.

Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά, όπως βρέθηκε στις πορείες σε όλη την Ελλάδα, με μέλη και στελέχη της, καθώς και την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή της φοιτητικής και εργαζόμενης νεολαίας, θα συνεχίσει να παλεύει σε αυτήν την κατεύθυνση, απευθύνοντας κάλεσμα κοινής δράσης σε όλη την αριστερά και κάλεσμα αγώνα στον κόσμο της δουλειάς.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά, στήριξε με τις δυνάμεις το ελπιδοφόρο εγχείρημα της ΜΑΧΗΣ. Αποτελούμενη από ευρύ φάσμα δυνάμεων και κόσμου του αγώνα, η νέα συνδικαλιστική κίνηση δίνει σήμα για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αποτελώντας ταυτόχρονα θετική παρακαταθήκη στις προσπάθειες για την πολιτική ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17/11 οφείλει να αποτελέσει την συνέχεια του λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σαρανταεννέα χρόνια μετά την εξέγερση το σύνθημα – ψωμί, παιδεία, ελευθερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Φώτο από την παρουσία των δυνάμεων της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά, μέσα από μαζικούς φορείς και την αυτοτελή της παρουσία, στις πορείες σχεδόν όλης της χώρας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου10.11.2022

Αθήνα

Το μπλοκ της ΜΑΧΗΣ στην Αθήνα

 

Το μπλοκ της ΜΑΧΗΣ στην Αθήνα, μετά την έναρξη της πορείας

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη:από την παρουσία των δυνάμεων της ΛΑΕ στο μπλοκ της ΜΑΧΗΣ

Ηράκλειο

Ηράκλειο: από την παρουσία της ΛΑΕ στη απεργιακή συγκέντρωση και των δυνάμεων της σε μαζικούς φορείς της νεολαίας

Πάτρα

Πάτρα: το μαζικό μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων

Χανιά

Χανιά: η μαζική συμμετοχή της φοιτητικής νεολαίας στον μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων

Φλώρινα

Φλώρινα: στην άκρη της χώρας, η φοίτηση νεολαία πορεύεται μαζί με τον κόσμο της δουλειάς