Απαγόρευση σε Έλληνα πανεπιστημιακό να μεταβεί από Τουρκία σε Βενεζουέλα κατ’ εντολή των ΗΠΑ

Την Κυριακή 16/10 απαγορεύτηκε στον Κοσμήτορα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας, Τάκη Πολίτη, να επιβιβαστεί σε πτήση Κωνσταντινούπολη -Καράκας, κατ’ εντολή των ΗΠΑ!

Ο πανεπιστημιακός μετέβαινε στην Βενεζουέλα για να διδάξει για ένα χρόνο, σε πανεπιστήμιο του Καράκας. Ο Τάκης Πολίτης έχει στοχοποιηθεί πολλάκις για την δράση του ως αγωνιστής πανεπιστημιακός, τόσο για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όσο και τους αντιϊμπεριαλιστικούς αγώνες στην χώρα μας και στην ευρύτερη ΝΑ Μεσόγειο.

Πλέον πρόσφατο περιστατικό στοχοποίησης αποτέλεσε η τοποθέτηση πομπού GPS στο αυτοκίνητο του, προφανώς για την παρακολούθηση του.

Η απαγόρευση επιβίβασης από Αμερικανικές υπηρεσίες, σε πτήση που δεν έχει ως προορισμό τις ΗΠΑ, αναδεικνύει το βάθος της διάβρωσης των χωρών του ΝΑΤΟ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και την δυνατότητα μονομερούς επιβολής των επιδιώξεων τους.

Στην περίπτωση του Τάκη Πολίτη, αρκούσε και μόνο η διέλευση από τον Αμερικανικό εναέριο χώρο για να αξιώσουν την μη επιβίβαση πολίτη που δεν είναι καταδικασμένος για τίποτα, δεν εκκρεμεί εναντίον του καμία κατηγορία, απλά γιατί θεωρείται ιδεολογικός αντίπαλος του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού.

Αποδεικνύει επίσης, ότι οι ελευθερίες της Δύσης είναι κενό γράμμα, όταν οι επιλογές των πολιτών δεν προσαρμόζονται στις επιλογές των κυρίαρχων κέντρων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον καθηγητή Τάκη Πολίτη και καλούμε κάθε άνθρωπο να βγάλει τα συμπεράσματα του για την εμβέλεια της ιμπεριαλιστικής μηχανής των ΗΠΑ και τον κίνδυνο που αποτελεί για τους λαούς.

Είναι τεράστια όμως η ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν προστάτευσε δικαιώματα Έλληνα πολίτη και συμπεριφέρεται ως προτεκτοράτο των Η.Π.Α., που έχουν προβεί σε ένα παγκόσμιο φακέλλωμα, με στόχο την απαγόρευση κάθε αντίθετης, μπροστά στα συμφέροντά τους, φωνής.

Η υπόθεση του Τάκη Πολίτη μας αφορά όλους και αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα μας ενάντια στον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον περιορισμό των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, από τις κυβερνήσεις και τα κέντρα εξουσίας.