Νύχτα σαν τον κλέφτη έστειλε η κυβέρνηση μέλη των ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ με συνοδεία πάνοπλων ΜΑΤ

Η κυβέρνηση έχοντας ηττηθεί επανειλημμένα στα πανεπιστήμια για την εφαρμογή του χουντικής έμπνευσης μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, βρίσκοντας καθημερινά τη μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση φοιτητών, ακαδημαϊκών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια στις πύλες των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ που αποτρέπουν την είσοδο των ΟΠΠΙ, επέλεξε να στείλει αστυνομικούς των ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ συνοδευόμενους από διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στα μεσάνυχτα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η βαθιά απονομιμοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περισώσει επικοινωνιακά αναζητώντας μια φωτογραφία για τον τύπο έστω και νύχτα για να ανακοινώσει την «είσοδο των ΟΠΠΙ».

Επιλέγουν το ΑΠΘ που η αστυνομία έχει μετατρέψει σε θέατρο ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος φοιτητών και καθηγητών επί μήνες, με αποτέλεσμα σοβαρότατους τραυματισμούς όπως του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη. Αλλά και εκεί όπου έχουν τον πιο πιστό σύμμαχο, τον Πρύτανη των ΜΑΤ Παπαϊωάννου, που δεν χάνει ευκαιρία να διασκεδάζει με την Κεραμέως και δημοσιογράφους αυλικούς της κυβέρνησης μέσα στη χλιδή, την ίδια ώρα που οι φοιτητές του ιδρύματος που διοικεί δέχονται χτυπήματα, και η καθημερινότητα στο ΑΠΘ διαταράσσεται από τις εφόδους των ΜΑΤ στα μαθήματα και τους χώρους που μελετούν οι φοιτητές.

Άμεση και μαζική ήταν η αντίδραση της νεολαίας που κατέκλυσε αμέσως το χώρο του ασύλου με άμεση κινητοποίηση, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε μαζική πορεία στη Θεσσαλονίκη, μαζί με φορείς και αγωνιστές της πόλης, ενώ σήμερα καλούν σε μαζικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Όπως φάνηκε και από το χθεσινό απρόκλητο χτύπημα της διαδήλωσης των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα, η κυβέρνηση δεν έχει πια παρά την καταστολή, τη βία και τις ύπουλες μεθόδους για να επιβάλλει την πολιτική της.

Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών που επί ημέρες αποτρέπει την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, προστατεύοντας το ελεύθερο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο είναι ελπίδα και έναυσμα αγώνων για όλη την κοινωνία!

Πλαισιώνουμε και στηρίζουμε μαζικά τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Όλοι και όλες τις πύλες ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ.

Η νεολαία θα νικήσει!