Η πανεπιστημιακή αστυνομία και η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσουν

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας ενάντια στη διαδήλωση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η μεγάλη πορεία δέχθηκε πολλές φορές αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Ήδη από την προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη
διαδήλωση με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ξυλοδαρμούς, επιτέθηκε
ξανά κατά τη διάρκειά της, ενώ έκανε την εμφάνισή της και η αύρα.

Η κυβέρνηση, παρά την καθημερινή παρουσία των ΟΠΠΙ έξω από τις πύλες
του Πολυτεχνείου και του ΕΚΠΑ, έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να επιβάλει την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, καθώς έχει έρθει αντιμέτωπη με την διαρκή, ηρωική αντίσταση των φοιτητών που περιφρουρούν τα πανεπιστήμια. Ωστόσο, η γνωστή συνταγή Νόμος – Τάξη – Καταστολή, εφαρμόζεται στο ΑΠΘ, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στρατοπεδευμένα μέσα στο ίδρυμα. Παράλληλα συστηματικά επιχειρείται η εφαρμογή του νόμου Χρυσοχοΐδη για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και διαρκώς σπάει στο δρόμο από τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να επιβάλει τη στρατηγική της έντασης
και εντείνει τον αυταρχισμό. Αυτοί που τολμούν να επιχειρούν παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή με σκοτεινές μεθόδους, όπως
αποκαλύπτεται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που με θράσος
προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για αυτή την αδιανόητη πρακτική, αυτοί που τολμούν να αντιμετωπίζουν κάθε δίκαιο αγώνα με το γκλομπ του αστυνομικού, είτε στα πανεπιστήμια, είτε στους απεργούς στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, είτε στα Εξάρχεια των «αστικών αναπλάσεων», δεν έχουν πλέον καμία νομιμοποίηση. Θα βρουν μπροστά τους τους αγώνες λαού και
νεολαίας απέναντι στην καταστολή, στον αυταρχισμό, αλλά και στις πολιτικές που μας καταδικάζουν στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στην ενεργειακή κρίση.

Η μάχη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία είναι μάχη όλου του λαού, όλης της κοινωνίας. Μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, μάχη για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε.

Η Λαϊκή Ενότητα θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της.