ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΕΘ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν στη ΔΕΘ, δίνοντας μαζικό, δυναμικό τόνο αντίστασης και αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Η πιο μαζική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων στη ΔΕΘ, που ήρθε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της νεολαίας την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και του μαχητικού αγώνα στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, δείχνει ότι η οργή απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη διευρύνεται.
Μια κυβέρνηση που βαρύνεται με την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή των υποκλοπών, αλλά και την καταδίκη του λαού στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ενεργειακή και στεγαστική κρίση.
Που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια με την όξυνση του αυταρχισμού και την πολιτική της πυγμής σε όλα τα επίπεδα. Από την προκλητική συγκάλυψη που επιχειρεί στην υπόθεση των υποκλοπών, τις έμμεσες απειλές σε μάρτυρες από την τηλεόραση, έως τη σκληρή καταστολή των αγώνων και τη στρατοπέδευση της αστυνομίας έξω απ’ τις πανεπιστημιουπόλεις στην Αθήνα, μέσα στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν την εικόνα κατεχομένων πόλεων, έως τις προσπάθειες εφαρμογής του νόμου Χρυσοχοΐδη, η ΝΔ επιχειρεί να εφαρμόσει μια στρατηγική έντασης και πυγμής.
Την ίδια ώρα, ο Μητσοτάκης τολμά να εξαγγελει στη ΔΕΘ επιδόματα ψίχουλα, που ούτε καν ανακουφίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το μάρμαρο της ενεργειακής κρίσης, της εκτόξευσης του πληθωρισμού, των συνεπειών των κυρώσεων.
Η πολιτική της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Ο λαός και η νεολαία δεν θα πεινάσουν και δεν θα κρυώσουν για τα υπερκέρδη των ενεργειακών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν θα αποδεχτούμε τις διαρκείς αντιδημοκρατικες εκτροπές και το να γίνονται σκοτεινοί μηχανισμοί και μυστικές υπηρεσίες ρυθμιστές της πολιτικής ζωής.
Συνεχίζοντας στον δρόμο που δείχνουν οι αγώνες που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες βδομάδες, όλες οι δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς πρέπει να βαδίζουν μαζί για να ανατραπεί η κυβέρνηση των κοριών, της φτώχειας και της καταστολής και οι πολιτικές της, να ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές από  όπου κι αν προέρχονται.  .