ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: « Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ!»

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που κατέβηκαν χθες στο δρόμο ενάντια στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων στα πανεπιστήμια και σύλλογοι μελών ΔΕΠ, μαζί με σωματεία εργαζομένων και οργανώσεις της Αριστεράς βροντοφώναξαν ότι θα συνεχίσουν να αποτρέπουν την είσοδο των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια της χώρας, όπως κάνουν εδώ και μήνες και
ειδικότερα τις τελευταίες μέρες, καθημερινά, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Η πολύ μεγάλη διαδήλωση κατέληξε στις πύλες του ΕΚΠΑ, όπου, τους χιλιάδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων που παρέμεναν εκεί για να περιφρουρούν τις πύλες, αποτρέποντας την είσοδο της αστυνομίας. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη μάχη για όσο χρειαστεί μέχρι την οριστική κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας
και του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη λόγω του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των διαρκών εκτροπών στις οποίες προχωρά συνεχώς. Την ίδια ώρα η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο  και ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο να πληρώνει τους εκτιναγμένους λογαριασμούς ρεύματος στους ιδιώτες «κολλητούς» του Μητσοτάκη. Αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα και να καταπολεμήσει τις υψηλές τιμές σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης, την ενέργεια αλλά και τα υψηλά ενοίκια συνεχίζει αμετανόητη την επίθεση της.  Γι’ αυτό κι επιλέγει τα μόνα όπλα που της έχουν απομείνει. Εντείνει την επιθετικότητα, την καταστολή και τον αυταρχισμό, αδιαφορώντας για τα αιτήματα και της ανάγκες του λαού.

Και η χθεσινή διαδήλωση έδειξε ότι αυτός νόμος δεν έχει καμία στήριξη και καμία νομιμοποίηση εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Έρχεται να καταργήσει τη δημοκρατία στο εσωτερικό των πανεπιστημίων και στοχεύει στο να τρομοκρατήσει το φοιτητικό κίνημα και απαγορέψει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Όπως ηττήθηκαν όλες οι κυβερνήσεις, που πήγαν να  διαλύσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα θα τους σαρώσει και θα γίνει η σπίθα που θα βάλει φωτιά στο κάμπο της λαϊκής οργής, πυροδοτώντας ένα μαζικό κι ενωτικό κίνημα ανατροπής της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής της.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ