Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισβάλλει σε ΕΜΠ, ΕΚΠΑ- Όλοι και όλες στις Πύλες της Πανεπιστημιούπολης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν τον κλέφτη, χωρίς ακόμα να έχουν καλά- καλά ανοίξει οι σχολές επιδιώκει να εγκαθιδρύσει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, κάνοντας πράξη την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
Με το σκάνδαλο των υποκλοπών να επικρέμαται από πάνω της και την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα του κόσμου της δουλειάς, καταφεύγει στον “νόμο και την τάξη” για να ξεπεράσει την κρίση της.
Βάζει στο στόχαστρο τα Πανεπιστήμια, την νεολαία και τους φοιτητικούς συλλόγους, επιδιώκοντας να αναιρέσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοκρατικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, που κερδήθηκε με το αίμα του Νοέμβρη!
Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, σύλλογοι ΔΕΠ, σωματεία διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και Τμήματα, Κοσμητείες και Σύγκλητοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους.
Δίπλα τους σωματεία εργαζομένων, δημοτικά συμβούλια και άλλοι μαζικοί φορείς της κοινωνίας έχουν καταδικάσει την επιβολή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο λαός πρέπει έμπρακτα να υπερασπιστεί τα Πανεπιστήμια και την φοιτητιώσα νεολαία που δίνει την μάχη ενάντια σε έναν νέο αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης.
Ήδη φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έχουν συγκεντρωθεί ΜΑΤ.
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ, ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΊ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ!
(Πύλη Πανεπιστημιούπολης Ούλωφ Πάλμε, Ιλίσια, Πύλη Κοκκινοπούλου, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου)