Πανηγυρισμοί Μητσοτάκη για την «έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία».

Άλλη μία κοροϊδία εις βάρος του λαού.

Με πανηγυρικές δηλώσεις για «ιστορική  ημέρα» ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό μιλώντας για επιτυχίες, που έφεραν ανάπτυξη και ευημερία  και επέτρεψαν τάχα την «έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία».

Οι πανηγυρισμοί αποτελούν πραγματική πρόκληση προς τον λαό, που πλήττεται από την ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό, τους τεράστιους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματιστεί για το 2022, την αδυναμία όλο και περισσότερων ανθρώπων να ικανοποιήσουν βασικές βιοτικές ανάγκες.

Επέμενε μάλιστα στην ορθότητα των πολιτικών λιτότητας και επέρριψε την ευθύνη στον λαό για την είσοδο στα μνημόνια και για τις αντιδράσεις, που προκάλεσαν, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή στην προσπάθεια κατάργησης κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων θα συνεχιστούν.

Η έξοδος  από την ενισχυμένη εποπτεία είναι κάτι ανάλογο με την έξοδο από τα μνημόνια το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά ήταν το τέλος του προγράμματος και η διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων με τις γνωστές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο του λαού.

Η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία  όχι μόνο δεν σημαίνει  τέλος της λιτότητας για τον λαό αλλά αντιθέτως συνοδεύεται από μνημόνιο διαρκείας, που αποτελούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει μέτρα για μεγαλύτερη μείωση του κόστους εργασίας, δηλαδή για περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η μοναδική απάντηση στα ψέματα και στις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι η ανάπτυξη μαζικών κοινωνικών αγώνων αντίστασης και διεκδίκησης.

 

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη τους.