Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής καταστολής που σημειώθηκε σήμερα στις διαδηλώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.

Η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια και εντελώς απρόκλητα στην μαζική διαδήλωση, με τόνους δακρυγόνων και κρότου λάμψης και έκανε χρήση της αύρας, με σκοπό να τη διαλύσει, ενώ προχώρησε σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές. Σε όλο το πανελλήνιο έχει κυκλοφορήσει οπτικοακουστικό υλικό με την αναίτια επίθεση στη διαδήλωση, αλλά και με τα ΜΑΤ να χτυπούν εν ψυχρώ διαδηλωτές κατά την προσαγωγή τους, στους οποίους είχαν ήδη περάσει χειροπέδες πισθάγκωνα. Αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα της επίθεσης με δακρυγόνα σε ΑΜΕΑ που κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραια την ευθύνη για την πολιτική της ολοκληρωτικής καταστροφής του περιβάλλοντος, για την πολιτική που αφήνει το λαό απροστάτευτο στο έλεος των πυρκαγιών, αλλά και για την πολιτική που απειλεί να οδηγήσει στο θάνατο κρατούμενο απεργό πείνας. Επενδύουν στην στρατηγική της έντασης, επιχειρώντας να δώσουν το μήνυμα ότι όποιος αντιδρά και αντιστέκεται, θα τσακίζεται με τον πιο σκληρό τρόπο. Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας τους, να καλύψουν τη διάλυση των συμφερόντων του λαού με τον Νόμο και την Τάξη.

Ακόμα, ακέραια την ευθύνη για το κρεσέντο αστυνομικής τρομοκρατίας φέρει και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Τάκης Θεοδωρικάκος, που επιχειρεί να εφαρμόσει τον περιορισμό των διαδηλώσεων, προκαλεί και νομιμοποιεί τις αγριότητες και την αυθαιρεσία της ΕΛΑΣ. Αποκορύφωμα της κατεύθυνσης αυτής είναι οι αναίτιες συλλήψεις στο σωρό τεσσάρων διαδηλωτών. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, μέλος της ΚΕ της Λαϊκής Ενότητας, εκλεγμένος συνδικαλιστής στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου εργάζεται εδώ και χρόνια. Η σύλληψη του συντρόφου Σωτήρη, με στημένες κατηγορίες, αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της εκδικητικής μανίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε όσους βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Αποτελεί συνέχεια της βιομηχανίας σκευωριών που στήνονται συστηματικά, με την αγαστή συνεργασία του δικαστικού μηχανισμού. Μάλιστα, ακόμα και μετά τη σύλληψη του και τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και ενώ απ΄έξω βρισκόταν πλήθος αλληλέγγυου κόσμου, η αστυνομία εμπόδιζε για πολλή ώρα τους δικηγόρους να έρθουν σε επαφή με τους συλληφθέντες και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Ο Σ. Λαπιέρης κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων , διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού και φθορά όπλου. Η χυδαία και συκοφαντική προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα πέφτει στο κενό, αφού μια σειρά φωτογραφιών, βίντεο κλπ από τη χθεσινή διαδήλωση δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την μανία της κυβέρνησης να διαλύσει την πορεία, να ξυλοφορτώσει και να καταστείλει όλους όσους αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές της.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει ήδη δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Λαός, νεολαία, περιβάλλον, λαϊκές ελευθερίες, βορά στα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και κάθε είδους ημετέρων.

Δεν θα τους περάσει.

Ο λαός με τον αγώνα του θα ανατρέψει τις πολιτικές τους.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Παρασκευή 29/07!