Χιλιάδες στις πύλες των πανεπιστημίων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία έστησαν τείχος απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό!

 

Συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Ούτε τώρα, ούτε και ποτέ πανεπιστημιακή αστυνομία!

Χιλιάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, αγωνιστές και αγωνίστριες του ευρύτερου λαϊκού κινήματος ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων για μαζική κινητοποίηση στις πύλες των ιδρυμάτων ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ).

Είναι μια μέρα σημαντική για το φοιτητικό κίνημα, αλλά και ευρύτερα για το κίνημα για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Η νεολαία, φοιτητές και φοιτήτριες, με την μαζικότητα και τον δυναμικό παλμό τους, κατάφεραν να μετατρέψουν την ημέρα αυτή σε μια πλατιά καταγγελία του αυταρχικού μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και να οδηγήσουν την κυνική κυβέρνηση της ΝΔ σε μια ακόμη σημαντική αναδίπλωση και αναβολή. Στο πλευρό τους στις πύλες των ιδρυμάτων, μια μεγάλη συσπείρωση εκπαιδευτικών και καθηγητών, συνδικάτων και σωματείων, συλλόγων, κοινωνικών φορέων, πρωτοβουλιών του ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία του κινήματος της νεολαίας, που οφείλεται στο μαζικό, επίμονο και συγκλονιστικό αγώνα που δίνει το φοιτητικό κίνημα όλη την προηγούμενη περίοδο ενάντια στην αστυνομοκρατία, για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, του ασύλου και των λαϊκών ελευθεριών, με επίκεντρο την πολιτική της έντασης που έστησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πανεπιστήμιο του ΑΠΘ.

Φάνηκε ότι η κλιμάκωση του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, που οδήγησε σε σοβαρότατους τραυματισμούς φοιτητών πρόσφατα στο ΑΠΘ από δολοφονικά χτυπήματα της ΕΛΑΣ και στην καταδίωξη των αγωνιζόμενων νεολαίων, μπορεί να ηττηθεί από τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες πρωτίστως των φοιτητικών συλλόγων και της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και με την πλατιά συστράτευση του εργατικού – δημοκρατικού κινήματος για την ιστορική κατάκτηση του ασύλου και των ελευθεριών.

Η εικόνα των χιλιάδων φοιτητών στις πύλες των πανεπιστημίων, που κατέληξαν σε μαζική αντικυβερνητική – αντικατασταλτική πορεία στο Υπουργείο Προ. Πο στην Αθήνα, μας γεμίζει αισιοδοξία και μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Στο πλάι της νεολαίας, συνεχίζουμε με μετωπικούς παλλαϊκούς αγώνες, μέχρι την ακύρωση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη συνολικά, και μέχρι να ηττηθεί η επικίνδυνη, αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ούτε τώρα, ούτε και ποτέ δεν πρόκειται να περάσει η πανεπιστημιακή αστυνομία, η αστυνόμευση και καταστολή των διεκδικήσεων των νέων, η διάλυση των ελευθεριών.