Όχι στην νέα συμφωνία για τις βάσεις

Όχι στο ξεπούλημα της χώρας

 Κατατέθηκε χθες στην Βουλή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μάη με ονομαστική ψηφοφορία η απαράδεκτη συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει επ’ αόριστον τη χώρα μας σε ένα απέραντο Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο επιδιώκοντας προφανώς να έχει επικυρωθεί πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Αποτελεί επιβεβαίωση της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και την Κίνα.

Είναι συνέχιση και επικαιροποίηση του δεύτερου τροποποιητικού πρωτοκόλλου της λεγόμενης συμφωνίας της λεγόμενης αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2021 μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ – Δένδια και Μπλίνκεν – η οποία παραμένει  σε ισχύ για πέντε χρόνια από την εφαρμογή της και μετά στο διηνεκές, εκτός αν κάποιο από τα μέλη, ζητήσει τη λήξη της συμφωνίας!

Ουσιαστικά δηλαδή, παραχωρεί ελληνικά εδάφη και υποδομές για να  χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και οπουδήποτε αλλού εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ελληνικά εδάφη όπως στην Αλεξανδρούπολη, στη Νέα Ιωνία Βόλου, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο Πιερίας, στη Σούδα.

Τεράστια είναι όμως η ευθύνη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινίασε το στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ και έβαλε τις βάσεις για αυτές τις συμφωνίες. Με τις οποίες η Ελλάδα μετατρέπεται σε Αμερικανονατοϊκό ορμητήριο και φυσικά γίνεται στόχος αντιποίνων των ανταγωνιστών τους,  με τεράστιες συνέπειες για το λαό ειδικά αυτήν την εποχή.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την εγκληματική αυτή συμφωνία και απαιτεί:

  1. Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.
  2. Να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στο Ελληνικό έδαφος.
  3. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, που μόνο κινδύνους εγκυμονούν για το λαό.