ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι στην Σούδα και την Αλεξανδρούπολη πηγαινοέρχονται ελεύθερα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας την χώρα σαν ΝΑΤΟϊκο έδαφος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει ένα βήμα παραπέρα.
Παραχωρεί πολιτικές υποδομές για χρήση από τις πολεμικές δυνάμεις του ΝΑΤΟϊκου ευρωατλαντισμου!

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ το οποίο τις προηγούμενες εβδομάδες εκτελούσε “επιχειρήσεις αναγνώρισης” σε “ΝΑΤΟϊκο εναέριο χώρο” σε Βαλκάνια και Αν. Ευρώπη, προσφέροντας υποστήριξη στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καταφτάνει στον Πειραιά. Μαζί του βρισκόταν και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν και το ιταλικό Καβούρ, μαζί με δυνάμεις του ελληνικού ΠΝ.

Η Ελλάδα μετά την παραχώρηση μιας σειράς βάσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να μπει ακόμα πιο βαθιά στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις που υπεγράφη το φθινόπωρο και θα έρθει στην Βουλή τις επόμενες μέρες.

Ήδη, στην Σούδα κατέφθασε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ “Χάρι Τρούμαν” το οποίο υποδέχτηκε ο λαός της Κρήτης με μαζική αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση.
Δεν τους αρκούν όμως οι στρατιωτικές υποδομές. Το “Ελ. Βενιζέλος” ηδη χρησιμοποιείται από τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η χρήση των πολιτικών υποδομών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Στην γειτονική Ιταλία που εξελίσσεται η ίδια διαδικασία, το αντιπολεμικό -αντιιμπεριαλιστικο κίνημα έχει δώσει ήδη τις απαντήσεις του με κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο της Πίζα (όπου όπλα για την Ουκρανία μασκαρευτηκαν σε ανθρωπιστική βοήθεια), ενώ στο λιμάνι της Γένοβας έχει προκηρυχθεί απεργία για τις 31/3 που καταφθάνει Σαουδαραβικο πλοίο που μεταφέρει όπλα.

Η τροφοδότηση της Ουκρανίας με όπλα και η ΝΑΤΟϊκη πολεμική συνδρομή το μόνο που κάνουν είναι να θυσιάζουν τους λαούς της Ουκρανίας, σαν άλλες Ιφιγένειες, για τα ΝΑΤΟϊκα σχέδια επέκτασης προς Ανατολάς και την περικύκλωση της Ρωσίας.

Καθήκον του λαϊκού κινήματος σε μια χώρα του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, του εργατικού κινήματος, κάθε ανθρώπου που επιθυμεί την ειρήνη είναι το μπλόκο στα πολεμικά σχέδια που θέλουν την χώρα μας “προκεχωρημένο φυλάκιο” για την προώθηση των συμφερόντων του ευρωατλαντικου ιμπεριαλισμου.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την συγκέντρωση ενάντια στην άφιξη του “Σαρλ ντε Γκωλ” στην οποία καλούν φορείς του αντιπολεμικού-αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος και του κινήματος ειρήνης καθώς και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Συγκέντρωση Πέμπτη 24/3, 6.30 στο Πασαλιμάνι

Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή έξω απ’την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοι