Οι εργάτες του αεροδρομίου της Πίζας δείχνουν τον δρόμο για την αντιϊμπεριαλιστική πάλη στις χώρες του ΝΑΤΟ- Μπλόκο σε φορτίο όπλων, μασκαρεμένο σε ανθρωπιστική βοήθεια, προς την Ουκρανία!

Μέσα στον πολεμικό πυρετό που έχει καταλάβει τις χώρες του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου, οι εργάτες του αεροδρομίου Galileo Galilei, στην Πίζα, στέλνουν αισιόδοξο αντιϊμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό μήνυμα.
Στις 12/3 κατά την φόρτωση αεροπλάνου με «ανθρωπιστική βοήθεια» οι εργάτες διαπίστωσαν ότι το φορτίο μόνο φάρμακα και υγειονομικό υλικό δεν είχε. Αντ΄ αυτού, επρόκειτο για όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά που θα μεταφέρονταν στην Ουκρανία! Οι εργάτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην φόρτωση του αεροπλάνου καθώς όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας USB: , πέρα από τα προφανή ζητήματα ασφαλείας για τους εργαζόμενους «[…] αυτά τα αεροπλάνα προσγειώνονται πρώτα στις βάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Πολωνία, μετά τα φορτία στέλνονται στην Ουκρανία, όπου τελικά βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα τον θάνατο κι άλλων εργαζομένων, που απασχολούνται στις βάσεις που επλήγησαν από τις επιθέσεις.»
Σήμερα (16/3) ο πρόεδρος των Αεροδρομίων της Τοσκάνης Marco Carrai, αλλά και ένας επιτελικός του Ιταλικού ΓΕΕΘΑ στρατηγός Paolo Figliuolo, επιβεβαίωσαν το γεγονός, με τον μεν πρώτο να δηλώνει ότι θα διακοπούν οι πτήσεις μεταφοράς πολεμικού υλικού από πολιτικά αεροδρόμια, τον δε δεύτερο να αναφέρει απλά ότι η πτήση ήταν σύμφωνη με την απόφαση του Ιταλικού Κοινοβουλίου για μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση Ζελένσκι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχιστούν τέτοιες πτήσεις.
Η στάση των εργατών του αεροδρομίου της Πίζα μπορεί μόνο να γεμίζει αισιοδοξία για τον αναγκαίο αγώνα του κόσμου της δουλειάς στην Δύση, ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την Αν. Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός έχει πείρα από αντίστοιχες ενέργειες κατά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Τα μπλόκα των ΝΑΤΟϊκών φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονικής και τα «χουνέρια» στους ΝΑΤΟϊκούς με αλλαγή της οδοσήμανσης που τους έκανε να περιφέρονται άσκοπα στην Θεσσαλονίκη πρέπει να αναβιώσουν!
Καθήκον του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας στις χώρες του ΝΑΤΟ είναι να μπλοκάρουν οποιαδήποτε πολεμική συμμετοχή και αρωγή των χωρών τους στα πολεμόχαρα σχέδια της «Στρατιωτικής Συμμαχίας».
Έχει γίνει πια σαφές ότι τα αντιπολεμικά διαπιστευτήρια που απαιτεί ο σύγχρονος μακαρθισμός στην δύση, με την ελληνική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας από κοντά, δεν έχουν καμία σχέση με το αυθεντικό αντιπολεμικό συναίσθημα των λαών. Αποτελούν προληπτική φίμωση απέναντι σε αντιϊμπεριαλιστικές- αντιπολεμικές κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ντόπιας ορντινάτσας τους, της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Έχουν καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός δεν τσιμπάει στο παραμύθι της υπεράσπισης της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» από την κυβέρνηση Ζελένσκι και τους ναζί συνεργάτες του και καταλαβαίνει ότι στο όνομα της «Δύσης» ετοιμάζονται νέες πολεμικές εξορμήσεις του ΝΑΤΟ, που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ευρώπη.
Οι εργάτες του αεροδρομίου της Πίζας δείχνουν τον δρόμο στους λαούς των χωρών του ΝΑΤΟ! Η USB (μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας- WFTU) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για το ζήτημα στην Πίζα, καλώντας «όλους τους ειλικρινείς ειρηνιστές» να διαδηλώσουν στο αεροδρόμιο Galileo Galilei στις 19/3 «[ε]νάντια σε αυτήν την κυνική απόφαση απόκρυψης των πτήσεων του θανάτου υπό την κάλυψη «ανθρωπιστικής βοήθειας» με σύνθημα «Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης όχι πτήσεις πολέμου».
Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να παλεύει, σε αντίστοιχη κατεύθυνση, για την ανάπτυξη ενός αντιϊμπεριαλιστικού- αντιπολεμικού κινήματος, που θα μετατρέπει την δικαιολογημένη λαϊκή απέχθεια για τον πόλεμο σε δύναμη αγώνα ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ