Παρέμβαση της Λαϊκής ενότητας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση

Το τέλος των μονομερών κυρώσεων και πόσο η διπλωματία των λαών μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση

που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» – Αλληλεγγύη με την Κούβα, η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα» και η Ελληνική Λέσχη Φίλων της Κριμαίας, με αφορμή τη δημιουργία αυτού του μπλοκ χωρών στον ΟΗΕ.


Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα επίκαιρη και αναγκαία εκδήλωση που οργανώνετε.

Ο πλανήτης  διανύει μια δύσκολη ιστορική περίοδο εξ αιτίας της επίθεσης του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού η οποία είναι επικίνδυνη για τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των Αγγλοσαξωνικών χωρών βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Οι ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις των τελευταίων 20 χρόνων έχουν αφήσει πίσω τους χάος , πολλά συντρίμμια και περισσότερη δυστυχία.

Ταυτόχρονα αφήνουν και δύο ταπεινωτικές ήττες για τον ιμπεριαλισμό: στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Απειλείται η ματωμένη ηγεμονία τους .

Ηγεμονία ποτισμένη με το αίμα των εργαζόμενων στο βωμό των κερδών  του κεφαλαίου.

Ηγεμονία ποτισμένη με το αίμα των λαών που πάλεψαν και παλεύουν για την ανεξαρτησία τους.

Για αυτό τα σχέδια τους είναι :ο πόλεμος.

 Δεν θα περάσουν.

Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την ειρήνη ενάντια στις επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Εκατοντάδες στρατιωτικές βάσεις έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία.

Οι βάσεις των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη και στη  Σούδα καθώς και η βάση των Ισραηλινών στην Καλαμάτα συνιστούν απαραίτητο διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού ,στρατιωτών,εφοδίων και άλλων πολεμικών  μέσων.

Εξυπηρετούν τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ρωσίας και  των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

Αποτελούν σημαντικό δίαυλο για τον άξονα AUKUS που δημιουργήθηκε στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό με στόχο τη Κίνα και όχι μόνο….

Οι στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν  κόμβο  για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και μέρους των Δυτικών κρατών ενάντια στους λαούς και τις χώρες της Νοτιαανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί :

Δεν θα περάσουν

 Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να απεμπλακεί απ΄αυτή την πολιτική.

Να απομακρύνει τώρα τις ξένες βάσεις

Να αποχωρήσει άμεσα από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.

Να ακολουθήσει  ανεξάρτητη, πολυδιάστατη, αντιιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική.

Μια πολιτική που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την αλληλεγγύη των λαών .

Γιατί διαφορετικά η παραμονή στους μηχανισμούς αυτούς στηρίζει την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα,την Βενεζουέλα τη Νικαράγουα τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και τους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται  να σταθούν όρθιοι.

Οι μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας και της Κούβας καθώς κι αυτές που προγραμματίζονται για την Νικαράγουα έχουν οδηγήσει τις ανθρωπιστικές βάσεις του δυτικού πολιτισμού και τον διαφωτισμό να μοιάζουν με κούφια λόγια.

Σήμερα η αξία της διπλωματίας των λαών είναι μεγάλη όπως πολύ εύστοχα περιγράφεται στην πρόσκληση της σημερινής εκδήλωσης.

Όχι μόνο  για τους λαούς που εκπροσωπείτε στη σημερινή εκδήλωση και υφίσταται τις εξοντωτικές κυρώσεις  αλλά  και για όλους εμάς. Που οφείλουμε  να απλώσουμε τα χέρια για να δεθούν με τα δικά σας

Με Συνδικάτα και φορείς , με  τοπικά και λαϊκά κινήματα , με αδελφοποιήσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων να αντιμετωπίσουμε  τις σημερινές δυσκολίες χρησιμοποιώντας  νέους και παλιούς τρόπους ώστε  να αποκαλύπτουμε την καταστροφική πολιτική των κυρώσεων γιατί με όπλο την αγωνιστική ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι νικηφόρο.

Καλιντεράκης Γιάννης