Μαζική απάντηση των φοιτητών στον αυταρχισμό και το σάπιο κατεστημένο των κυβερνητικών στην ΑΣΟΕΕ!

Μία ημέρα μετά την στρατιωτικού τύπου εισβολή της ΕΛΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και τις συλλήψεις φοιτητών, ο φοιτητικός σύλλογος ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησε γενική συνέλευση όπου πήρε αγωνιστική απόφαση, ενώ πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση των συλλόγων φοιτητών Αθήνας και πορεία στην Αθήνα.

Με τους αγώνες τους οι φοιτητές καταγγέλλουν το δόγμα της αστυνομοκρατίας μέσα στα πανεπιστήμια, που επιχειρείται να επιβληθεί στο φόντο μιας δυσώδους υπόθεσης εμπλοκής καθηγητή του ΟΠΑ ως κατηγορούμενου σε φερόμενα οικονομικά εγκλήματα (απάτη, τοκογλυφία κ.ά.), ακόμη και καταγγελίες για σεξουαλικής φύσης αδικήματα σε βάρος ανηλίκων.

Τόσο ο Πρύτανης του ΟΠΑ, όσο και η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα έκθετοι μπροστά στην αποκάλυψη ότι εν γνώσει τους για τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις σε βάρος του καθηγητή για σοβαρότατα αδικήματα, ο εν λόγω καθηγητής όχι απλώς δίδασκε στο Πανεπιστήμιο, αλλά τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση σε δύο έμμισθες κρατικές θέσεις. Αλλά και γιατί δεν δίστασαν να επιχειρήσουν πάνω σε αυτή την υπόθεση, για την οποία είναι πολιτικά υπόλογοι, να συκοφαντήσουν και πάλι τους φοιτητές, και να στήσουν ένα ακόμη τεχνητό επεισόδιο στο αφήγημα της «ανομίας» στα πανεπιστήμια για να δικαιολογήσουν την αυταρχική πολιτική τους και την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια.

Το φοιτητικό κίνημα με τους μαζικούς αγώνες του θα δώσει την απάντηση στις αυταρχικές μεθοδεύσεις τους και στο καθεστώς συγκάλυψης ενός κατεστημένου κολλητών και κυβερνητικών.