Η ΛΑΕ στηρίζει τα αιτήματα και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στον Πολιτισμό

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στον Πολιτισμό που πραγματοποιούνται την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 στις 12μ το μεσημέρι 1 στην Αθήνα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πορεία στη Βουλή 2 στην Καμάρα στην Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα και σε άλλες πόλεις.
Ο Πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι
Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την αρχή της πανδημίας και διότι απαγορεύτηκε η λειτουργία θεάτρων και μουσικών σκηνών επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και διότι ένα μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών αποκλείστηκε ακόμη και από αυτό το πενιχρό ειδικό επίδομα των 534 ευρώ, λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων, που είχαν τεθεί από την κυβέρνηση για την χορήγηση του.
Με την μετάλλαξη Όμικρον και την ραγδαία έκρηξη των κρουσμάτων υπέστησαν νέο πλήγμα.
Η κυβέρνηση έφερε νέα μέτρα, με απαγόρευση μουσικής, διακοπή παραστάσεων, χωρίς όμως οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους, τους οποίους αφήνει εντελώς απροστάτευτους στο έλεος της ανεργίας και της φτώχειας.
Ακόμη και μουσικές ή θεατρικές παραστάσεις, που δεν έχουν απαγορευτεί αναγκάζονται να σταματήσουν, είτε λόγω κρουσμάτων στους εργαζόμενους, είτε λόγω κρουσμάτων, είτε λόγω χαμηλής προσέλευσης του κοινού, χωρίς όμως να αποζημιωθούν οι συντελεστές της παράστασης.
Η κυβέρνηση συνειδητά διατηρεί ένα ασαφές πλαίσιο για τους καλλιτέχνες, χωρίς έκδοση οποιασδήποτε απόφασης για λήψη συγκεκριμένων μέτρων και για όσους έχουν νοσήσει και για όσους τίθενται αναγκαστικά σε αργία λόγω διακοπής των παραστάσεων, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των καλλιτεχνών να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, οι οποίοι έχουν πληγεί δραματικά από την αρχή της πανδημίας, έχουν κινητοποιηθεί πολλές φορές διεκδικώντας τα αυτονόητα, μέτρα για οικονομική στήριξη και υγειονομική προστασία, κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους σε συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι
– στην Αθήνα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πορεία στη Βουλή
-στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις την ίδια ώρα.
Η Λαϊκή Ενότητα Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Πολιτισμό και απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ο Πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωπο