• Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις διώξεις εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργη Χρήστου και των  Γρηγόρη  Καλομοίρη και Μίλτου  Αλικαρίδη και ζητά την απόσυρση των κατηγοριών.
  • Δίκη  17 Δεκεμβρίου 2021  11πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων κτίριο 8 αίθουσα 2     

 

Η  Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση, που έχει ασκηθεί κατά του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας ErgasiaNet Γιώργη Χρήστου, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της της «Commercial Value» για άρθρο που δημοσίευσε στις 23 Μάρτη 2017 στο ErgasiaNET, και αφορούσε την δυσμενή  μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσπάθεια φίμωσης και προσβολής της ελευθερίας του τύπου.

Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ, που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, καθώς και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας  Μίλτος Αλικαρίδης. Και  οι τρεις δικάζονται στις 17 Δεκεμβρίου 2021 στα Δικαστήρια  της οδού Ευελπίδων.

Καθώς η διασφάλιση των δημοσιογραφικών πηγών είναι υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου, σύμφωνα με τη νομολογία  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ελληνική Δικαιοσύνη και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, όταν κλήθηκε ο Γιώργης Χρήστου από την ανακρίτρια  να δώσει κατάθεση και ρωτήθηκε  σχετικά, αρνήθηκε, όπως όφειλε , να αποκαλύψει τις πηγές του , λόγω δημοσιογραφικού απορρήτου.

Η παραπομπή δημοσιογράφου σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι δημοσίευσε καταγγελίες για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, σε εργατική ιστοσελίδα, αποτελεί προσπάθεια φίμωσης της ίδιας της ιστοσελίδας, που στόχο έχει την καταγγελία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η προσπάθεια λοιπόν {αχρήστευσης} αυτού του όπλου οδηγεί και στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.  Οι διώξεις επίσης στοχεύουν και στον εκφοβισμό  δημοσιογράφων, δηλαδή προσβάλλουν καίρια την ελευθερία του τύπου, δηλαδή το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Η  Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατηγορούμενους.

Απαιτεί την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωση  τους.