Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί προκλητική συνέχεια της προπαγανδιστικής του γραμμής για ατομική ευθύνη μόνο των πολιτών και άρνηση οποιασδήποτε κυβερνητικής ευθύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το εμβόλιο ως πανάκεια για τα πάντα, αρνήθηκε να αναλάβει δέσμευση για οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας, αναγκαίο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και επέρριψε όλη την ευθύνη στο ποσοστό {?} των ανεμβολίαστων πολιτών.

Μετά από 17100νεκρούς ,μεγάλο ποσοστό θνητότητας σε σχέση με τα κρούσματα, μεγάλο ποσοστό θανάτων μέσα σε ΜΕΘ, διότι δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένες{λείπει το αναγκαίο προσωπικό}, ο πρωθυπουργός συνέχισε με κυνισμό την θεωρία της ατομικής ευθύνης και την προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών.

Στα δύο χρόνια της πανδημίας δεν ελήφθη κανένα μέτρο στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν αυξήθηκε αριθμός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στους μαζικούς χώρους δουλειάς,δεν μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα{αντιθέτως αυξήθηκε} δεν έγινε επίταξη  μεγάλων Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας, παρά τα προβλήματα από την επιβάρυνση των δημοσίων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την υγεία του λαού, δεν ενισχύει δομές και νοσοκομεία, διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η υλοποίηση των σχεδίων της για ιδιωτικοποίηση αυτών μετά την πανδημία.

Οι 17000 όμως νεκροί δεν είναι αριθμοί , είναι άνθρωποι που χάθηκαν και θα μπορούσαν, οι περισσότεροι από αυτούς να σωθούν.

Απαιτείται εδώ και τώρα

-Ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας σε προσωπικό και υποδομές. Ενίσχυση και οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Οργάνωση και πραγματοποίηση επιστημονικά τεκμηριωμένης εκστρατείας εμβολιασμού με προσωποποιημένη ενημέρωση, με βάση και το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη.

– Επίταξη των μεγάλων Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας.

-Αύξηση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.-     -Προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Όχι πάνω από 15 μαθητές.

– Συστηματικοί έλεγχοι στους μαζικούς χώρους δουλειάς για να προλαμβάνονται τα κρούσματα και να αποφεύγεται η διασπορά του ιού.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά, η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και θα την υπερασπιστεί με τους αγώνες του.