Κάλεσμα σε κινητοποίηση στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά)

 Τετάρτη 27/10, 9.00 π.μ.

 Αγώνας ενάντια σε μια αστυνομία που δολοφονεί και την πολιτική που την συγκαλύπτει!

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς με 38 σφαίρες ξεχείλισε το ποτήρι της κρατικής βίας και καταστολής. Η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού είναι τέτοια που πλέον η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι μπορεί να τιμωρεί αυτοδικώντας πολίτες, αφαιρώντας και ζωές.

Η ένταση της καταστολής και το δόγμα του «νόμου και της τάξης» που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια σε εργαζόμενους/ες, νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες των κοινωνικών κινημάτων σήμερα καταλήγει να έχει θανάσιμα αποτελέσματα. Θέλουν να διασπείρουν την τρομοκρατία και να καθιερώσουν έναν ανεξέλεγκτο κατασταλτικό μηχανισμό. Η ένταση της κρατικής καταστολής εξυπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ο Υπουργός ΠροΠο Θεοδωρικάκος δε δίστασε να επισκεφθεί τους εκτελεστές του Νίκου Σαμπάνη «για συμπαράσταση» δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στηρίζει τη δολοφονική δράση τους, ενώ συστημικά ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να δικαιολογήσουν την εκτέλεση διαχέοντας ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος του θύματος.

Ο λαός πρέπει με τους αγώνες του να αποκαλύψει την δολοφονική πολιτική τους και να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Να τιμωρηθούν ο ένοχοι και οι εκτελεστές, και εντολοδόχοι τους.

Καμία συγκάλυψη!

Καλούμε σε διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Πειραιά, Τετάρτη 27/10 που οι εκτελεστές περνάνε από ανακριτή, στις 9.00 π.μ.

Αναμέτρηση -Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

Αριστερή Ανασύνθεση

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

ΕΚΚΕ

ΔΕΑ

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά