Αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στους εμπόρους του θανάτου και τους διώκτες των κατατρεγμένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τρίτη 5 Οκτώβρη, στο Μετρό του Ευαγγελισμού στις 18.00

Με χορηγία του Ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης, έμποροι συστημάτων επιτήρησης, στελέχη δυνάμεων ασφαλείας και στρατού που εφαρμόζουν τις αντι-μεταναστευτικες πολιτικές στα σύνορα, λομπίστες της βιομηχανίας της ασφάλειας διοργανώνουν στην Αθήνα, στις 5/10, συνέδριο για την «ασφάλεια των Συνόρων». Η επιλογή της Αθήνας για τη διεξαγωγή του συνεδρίου είναι ενδεικτική του ρόλου του έχει αναλάβει η Ελλάδα εδώ και χρόνια, αυτό του χωροφύλακα για λογαριασμό της ΕΕ, ρόλος που ενισχύθηκε από την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και όλες τις συμφωνίες που εμπλέκουν δυνάμεις τρίτων χωρών στο κυνήγι των προσφύγων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο (εξωτερικοποίηση των συνόρων). Το Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας των Συνόρων θα φιλοξενήσει όσους υλοποιούν αυτές τις πολιτικές – προσπαθώντας να τους εξοπλίσει με νέες τεχνολογίες ελέγχου και καταστολής και να δημιουργήσει διευρυμένες συνεργασίες νατοϊκής επιτήρησης, που οξύνουν τις εντάσεις στην περιοχή και λειτουργούν παράλληλα με την εγκατάσταση και νέων στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα .
Την ίδια ώρα, που τα pushbacks από το λιμενικό, την αστυνομία και τον στρατό, συνεχίζονται αμείωτα στο Αιγαίο και στον Έβρο, που πρόσφυγες απάγονται και εξαφανίζονται, η ΕΕ δείχνει να επικροτεί τις πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας της ΕΕ έρχονται στην χώρα να μοιραστούν τεχνογνωσία καταστολής για την καλύτερη εφαρμογή των ανθρωποκτόνων πολιτικών. Η εγκληματική Frontex πρωτοστατεί στη δημιουργία ολοένα και πιο επικίνδυνων για τη ζωή των προσφύγων περασμάτων κατά κραυγαλέα παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Η κυβέρνηση προσφέρει κάθε βοήθεια στους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους, που στέλνουν τους λαούς στην προσφυγιά και το θάνατο, και δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπο απέναντι στα θύματα, που τίθενται σε κατάσταση εξαίρεσης από τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτές οι παράνομες πρακτικές ακραίας καταστολής, που σήμερα εφαρμόζονται σε βάρος των προσφύγων, όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα γενικευτούν σε βάρος όλων των εργαζομένων από μια κυβέρνηση με βασικό δόγμα τον αυταρχισμό και την κατάλυση δικαιωμάτων.

Γύρω από την τη διαχείριση του δράματος των θυμάτων των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στήνεται συγχρόνως ένας χορός δισεκατομμυρίων. Ο ρατσισμός και οι αντι-μεταναστευτικες πολιτικές δεν στοχεύουν μόνο στην πυροδότηση του «εμφυλίου των φτωχών», με θύματα τους ανθρώπους που οι πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση διώχνουν από τις πατρίδες τους, αλλά και στην καταλήστευση του δημοσίου χρήματος από τους εμπόρους του θανάτου και τους πολιτικούς της αντι-μεταναστευτικής ρητορείας: μπίζνες με τις κατασκευαστικές για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φράχτες, τα πλωτά φράγματα, με το κυνήγι των κατατρεγμένων.
Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά και τη φτώχεια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.