ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ

Τρία χρόνια μετά  την στυγερή ρατσιστική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, κανενός είδους δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί:

 

Αντίθετα, οι δολοφόνοι του είναι ελεύθεροι, ενώ στην κυβέρνηση έχουν τοποθετηθεί σε νευραλγικές θέσεις υπουργών πρόσωπα γνωστά για τις φασίζουσες, ακροδεξιές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές τους θέσεις.

Αντίθετα, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ+, αρνούμενη κάθε συζήτηση για τα δικαιώματα τους στον γάμο και στην τεκνοθεσία.

Αντίθετα, με τον δημόσιο λόγο τους,  τα υποστηριζόμενα με πακτωλούς χρημάτων καθεστωτικά ΜΜΕ καλλιεργούν την απαξίωση κάθε διαφορετικής έμφυλης ταυτότητας και  σεξουαλικής επιλογής.

Αντίθετα, η κυβέρνηση που θέσπισε τον νόμο για την «συναινετική» συνεπιμέλεια, που δίνει ακόμα και σε δολοφόνους συζύγους την δυνατότητα να διεκδικούν την συν-κηδεμονία των παιδιών, δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για να αντιμετωπιστούν οι γυναικοκτονίες, ενώ κάθε μήνα έχουμε και νέες δολοφονημένες, και τα φαινόμενα ομοφοβικής, τρανσοφοβικής και ρατσιστικής βίας.

Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για δημιουργήσει δομές προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Αντίθετα, με την απελευθέρωση των αναιτιολόγητων απολύσεων εντείνει έναν παροξυσμό εργοδοτικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων των γυναικών στους εργασιακούς τους χώρους.

Στο πρόσωπο του δολοφονημένου Ζακ, της Zackie, βλέπουμε τον σκοταδισμό  που επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία. Και στον αγώνα για την μεταθανάτια δικαίωση του, τον αγώνα για την κατάργηση των έμφυλων και σεξιστικών διακρίσεων κάθε είδους.

Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει την συγκέντρωση μνήμης και διεκδίκησης  της καταδίκης των δολοφόνων του Ζακ, που διοραγνώνεται από ΛΟΑΤΚΙΑ + και φεμινιστικές συλλογικότητες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/9/2021,  στις 6μμ, στο σημείο της δολοφονίας του, στην οδό Γλάδστωνος.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.