Λαός και νεολαία αποχαιρέτησαν με τιμή τον αγωνιστή και μουσικό Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Χανίων. Φοιτητικοί σύλλογοι, εργαζόμενοι και κάτοικοι απότισαν φόρο τιμής στον εμβληματικό καλλιτέχνη που κατόρθωσε επί δεκαετίες να τραγουδάει τους αγώνες όλου του κόσμου. Με τραγούδια που έχουν σημαδέψει την ιστορία της αριστεράς σε αυτόν τον τόπο, που αποτυπώνουν το αίμα που χύθηκε στους αγώνες του λαού για τα υψηλότερα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης , Ο Μίκης Θεοδωράκης έλαβε το χαιρετισμό που του αρμόζει.

Το στίγμα τους άφησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι  που έφθασαν μαζικά στο χώρο τραγουδώντας ιστορικής βαρύτητας και σημειολογίας τραγούδια αποδεικνύοντας ότι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης δεν πρόκειται να σβήσει ή να χαθεί. Η νεολαία εμποτισμένη και εμπνεόμενη από τους αγώνες του παρελθόντος δείχνει πως βγαίνει μπροστά και πιάνει το νήμα των αγώνων παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη προοπτική.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έφυγε. Δεν μπορεί να φύγει κάποιος που εγχαράσσει με τόσο εκκωφαντικό τρόπο την ιστορία των λαϊκών αγώνων ενός ολόκληρου αιώνα μέσα από τη μουσική και τη στάση του. Τα τραγούδια του αποτελούσαν και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για την ταξική πάλη στην Ελλάδα, σημείο αναφοράς στους αγώνες που μέλλουν να γίνουν, σημείο αναφοράς μέχρι την οριστική νίκη και απελευθέρωση των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.