Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή α) στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στη Θεσ/νίκη το Σάββατο 11/9,  5μμ, (προσυγκέντωση πλατεία Σιντριβανίου)  β) στην πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας και Δράσης την Παρασκευή 10/9, 7μμ στο Πάρκο Εποχών

 

Η 85η ΔΕΘ και η προγραμματισμένη συνέντευξη  τύπου του πρωθυπουργού πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που έχει ενταθεί η καταστροφική, αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στο περιβάλλον.

Στην υγεία  και στην διαχείριση της πανδημίας, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τους χιλιάδες νεκρούς, επιμένει στο ιδεολόγημα της τη ατομικής ευθύνης των πολιτών και δεν ενισχύει το προσωπικό και τις υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία. Αντίθετα, προωθεί την κατάργηση πολλών νοσοκομείων μέσω συγχωνεύσεων, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα  υγείας και την αύξηση των κερδών των κλινικαρχών.

– Στον τομέα της εκπαίδευσης, οι συνέπειες των νόμων Κεραμέως {μετά την είσοδο αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και τις διαγραφές φοιτητών}, φάνηκαν καθαρά και στις εισαγωγές στα  Πανεπιστήμια, όπου εξ αιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, 40.000 μαθητές έμειναν εκτός Σχολών, ενώ 20.000 θέσεις συνολικά, έμειναν κενές στα Πανεπιστήμια.

-Οι πρωτοφανείς σε διάρκεια και έκταση πυρκαγιές τους καλοκαιρινούς μήνες κατάστρεψαν 1400.000 στρέμματα και ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στη  δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν προχώρησε σε ενίσχυση τους, αλλά ανακοίνωσε την ανάθεση της διαχείρισης των δασών σε ιδιώτες!!!

-Στον τομέα της εργασίας και της ασφάλισης, μετά τον αντεργατικό  νόμο Χατζηδάκη, που έφερε  υπονόμευση του απεργιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος και κατάργηση  οκτάωρου, μετά την {αύξηση} – κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική παρέμβαση για πλήρη κεφαλαιοποίηση ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με στόχο την διάθεση των αποθεματικών της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα για να κερδοσκοπήσουν.

Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.

ΟΙ νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις, ως συνέχεια των μνημονιακών νόμων, που ψήφισε και η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), συναντούν την   αντίδραση  κοινωνικών φορέων, πολιτικών συλλογικοτήτων και νεολαίας, που εκφράζουν την αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.

Παρά την προσπάθεια απόκρυψης και παραπληροφόρησης από τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και  θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Η αντίδραση του λαού θα ξεσπάσει δυναμικά.

Επόμενος σταθμός είναι η μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στη Θεσσαλονίκη , το Σάββατο, 11/9 στις 5μμ.

Η Λαϊκή Ενότητα  στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή

-Στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11/9 με τόπο συνάντησης – προσυγκέντρωσης στις 5μμ στην πλατεία Σιντριβανίου, προτείνοντας εν συνεχεία κοινή πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ όλων όσων θα διαδηλώνουν εκείνη την ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

_Στην ανοικτή δημόσια  εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης, την οποία στηρίζει και η ΛΑΕ, που θα γίνει στη  Θεσσαλονίκη, με θέμα τις εξελίξεις στην οικονομία – εργασία – περιβάλλον και τις απαντήσεις της Αριστεράς, με ομιλητές τους  Λεωνίδα Βατικιώτη, Κώστα Λαπαβίτσα, Χρήστο Λάσκο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και συντονίστρια την Καρολίνα Παϊσίου, την Παρασκευή  10/9 στις 7μμ. στο Πάρκο Εποχών, στη Νέα  Παραλία.