Ιστορικό όνειδος η καταδίκη 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές στους οποίους επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνολική ποινή 537 χρόνων με το άρθρο 187Α του ΠΚ (αντιτρομοκρατικός νόμος), για μια τσάντα με όπλα που βρέθηκαν στον πάτο ενός βόθρου στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν, χωρίς να τους αποδίδεται ή να προκύπτει σε βάρος τους καμία συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια και ειδικότερα στην Ελλάδα, δεν καταδικάστηκαν επειδή είναι «τρομοκράτες». Καταδικάστηκαν επειδή η έδρα του δικαστηρίου, υλοποιώντας με πλεόνασμα μεροληψίας και κυνικότητας την κυβερνητική γραμμή, τους πρόσφερε ως «δώρο» στο καθεστώς Ερντογάν, που χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στην πολιτική του. Και μάλιστα τις μέρες που ο Ερντογάν ανοίγει την Αμμόχωστο. Καταδικάστηκαν επίσης γιατί μέσα στο δικαστήριο υπερασπίστηκαν με περίσσιο σθένος την κομμουνιστική αντιιμπεριαλιστική ιδεολογία τους, «ομολογώντας», ταυτόχρονα, την συμμετοχή τους στους μαζικούς αγώνες στο πλευρό του ελληνικού λαού. Γιατί οι αντιθέσεις των δύο κυβερνήσεων κάμπτονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό: τις αντιστάσεις και τους κοινούς αγώνες των δύο λαών ενάντια στην καταπίεση.
Η έδρα καταδίκασε αδιακρίτως τους 11 αγωνιστές, χωρίς όχι μόνο να λάβει υπόψη της τα κίνητρα του αγώνα τους ενάντια στην κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει επιβληθεί στην Τουρκία και στους πολέμους που διεξάγει το καθεστώς Ερντογάν, αλλά και χωρίς να τους αναγνωρίσει το παραμικρό ελαφρυντικό, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Καταδίκασε μάλιστα τον φερόμενο ως αρχηγό της δήθεν «τρομοκρατικής» οργάνωσης σε ποινή μεγαλύτερη από αυτήν που επιβλήθηκε στον αρχιμακελάρη της ¨Χρυσής Αυγής», Μιχαλολιάκο, προσβάλλοντας κατάφωρα το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Καταδικάζοντας τους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέπραξε το όνειδος να καταδικάσει ταυτόχρονα την ιστορική μνήμη των αγωνιστών κατά της χούντας στην Ελλάδα. Θέλοντας έτσι να στείλει και ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε όλους όσοι αντιστέκονται στις ανελεύθερες και σκληρά ταξικές σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας πολιτικές της κυβέρνησης.
Πρόκειται για μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις στη δικαιοσύνη για τους πολίτες της χώρας μας, αποσυνδέοντας εντελώς το αδίκημα με τις τελεσθείσες πράξεις και την αντικειμενική του υπόσταση και προσεγγίζοντας τις φρονηματικές καταδίκες.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και δεσμεύεται να παλέψει για την αθώωσή τους κατά την εκδίκαση της έφεσης στο Πενταμελές Εφετείο.

Τμήμα Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας