Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δευτέρα 19/7, 5μμ

Πλατεία Κοτζιά, Δημαρχείο Αθήνας
❌ STOP στην καταστροφή του πάρκου Μηναΐδη – Φωτιάδη!
☑️ Κήρυξη ΤΩΡΑ του πάρκου σε χώρο πρασίνου!
❌ Κανένα παιδί σε κοντέινερ!
☑️ Αξιοπρεπής στέγαση για τα παιδιά της προσχολικής αγωγής!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Παρότι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση έχει ψηφιστεί εδώ και 3 χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων, απορρίπτοντας οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση αποφάσισε να προχωρήσει τελευταία στιγμή στην χειρότερη δυνατή λύση εις βάρος των παιδιών και των ελάχιστων ελεύθερων χώρων της πόλης.
Σε παντελώς ακατάλληλα κοντέινερ θα στοιβαχτούν ανά 23, παιδιά 4-6 ετών από το 5ο και 6ο διαμέρισμα, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας, τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν σε αυλές υπαρχόντων σχολείων και σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους επιβαρύνοντας τις ήδη ασφυκτικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης.
>>
Στον ελεύθερο και πράσινο χώρο του πάρκου της οδού Ιακωβάτων του 5ου κοινοτικού διαμερίσματος θα τοποθετηθούν 11 οικίσκοι για την τοποθέτηση των οποίων, προβλέπεται κοπή όλων των δέντρων. Τα έργα, ήδη, ξεκίνησαν με κόψιμο των δένδρων και διακοπή του ποτίσματος στα υπόλοιπα, με συνδρομή των δυνάμεων αστυνομίας και ολοήμερη παρουσία ΜΑΤ, με εμφάνιση υποτυπώδους άδειας εργασιών μικρής κλίμακας, για την οποία έχει ήδη γίνει αίτηση ανάκλησης από τους κατοίκους, λόγω σωρείας παρατυπιών.
Ο χώρος, που παρουσιάζεται ως αδόμητο οικόπεδο είχε χαρακτηρισθεί ως ανάσα ζωής, το 2005, όταν παραδόθηκε ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και είναι ένας από τους από τους ελάχιστους ελεύθερους πράσινους χώρους της πυκνοκτισμένης και πυκνοκατοικημένης γειτονιάς των Πατησίων.
Από τη δεκαετία του ’80 ο χώρος διεκδικήθηκε από τους κατοίκους, για να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους, και, στη συνέχεια, από τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους του νοσοκομείου Παμμακάριστος για στάθμευση των αυτοκινήτων τους, ενώ διαθέτει χώρο για άθληση και για αναψυχή.
Ως κάτοικοι, αρνούμαστε να παραδώσουμε τον μοναδικό ελεύθερο χώρο της γειτονιάς μας, ο οποίος εξυπηρετεί ποικίλες ανάγκες μας και συντελεί στην ποιότητα της ζωής μας, ζητούμε τώρα την άμεση κήρυξη του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, όπως και είναι η χρήση του.
Ως γονείς των νηπίων αρνούμαστε να μπουν τα παιδιά μας σε κοντέινερς, σε ένα χώρο αποκομμένο από το περιβάλλον τους.
Ο Δήμος είχε τον χρόνο και έχει τα μέσα, ώστε να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την παιδεία και την ευζωία των πολιτών του, εξευρίσκοντας κατάλληλους χώρους στέγασης των προσχολικής αγωγής. Αντ’ αυτού απαντά στις κινητοποιήσεις μας με ψέματα, προσβολές και αρνούμενος έστω και αυτή τη στιγμή να συζητήσει μαζί μας και να βάλει έστω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Θα είμαστε εδώ μέχρι να ακουστούμε, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Κήρυξη ΤΩΡΑ του πάρκου Ιακωβάτων σε χώρο πρασίνου!
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ!
Αξιοπρεπής στέγαση για τα παιδιά της προσχολικής αγωγής!