Η ΛΑΕ καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, μέσα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει και καταδικάζει την χθεσινή άγρια επίθεση αστυνομικών της  Ομάδας Ειδικών Μεταγωγών (ΟΕΜ) και άλλων μέσα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εναντίον 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που δικάζονται για συμμετοχή, δήθεν, σε τρομοκρατική οργάνωση. Στην διάρκεια του ανηλεούς ξυλοδαρμού, που έγινε σε διάλειμμα της δίκης, χτυπήθηκε μάλιστα στο στήθος μεγάλης ηλικίας κρατούμενος αγωνιστής που έχει σοβαρότατο πρόβλημα καρδιάς και έχει υποβληθεί σε διπλό bypass, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με καθυστέρηση δύο ωρών. Χτυπήθηκε επίσης διερμηνέας της δίκης.

Είναι φανερό ότι το καθεστώς Ερντογάν εξάγει την ευρύτατη τεχνογνωσία καταστολής που εφαρμόζει σε βάρος του τουρκικού λαού, με την οποία χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτη» κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στον στραγγαλισμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Τουρκία και στις πολεμικές του επεμβάσεις, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αντλεί μαθήματα από τις πρακτικές αυτές και τις εφαρμόζει στην πράξη.

Για την επίθεση εναντίον των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών δεν φέρουν ευθύνη μόνο οι αστυνομικοί της ΟΕΜ, οι οποίοι πρέπει να διωχθούν πειθαρχικά και ποινικά. Ευθύνη φέρει και η έδρα του δικαστηρίου που δεν παρενέβη, αλλά πρωτίστως η κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχεται την ασύδοτη αστυνομική βία, αλλά και έχει δώσει τις πολιτικές οδηγίες για την άσκηση της.

Η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 11 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που αντιστέκονται στο καθεστώς Ερντογάν και για τον λόγο αυτόν δικάζονται σήμερα στη χώρα μας. Είναι ντροπή για την δημοκρατία να δικάζονται αντιστασιακοί ως τρομοκράτες και μάλιστα να ξυλοκοπούνται εντός του δικαστηρίου, παρόντων στο διπλανό δωμάτιο των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, που αφήνουν να εξελίσσεται ο ξυλοδαρμός, λειτουργώντας ως «Πόντιοι Πιλάτοι». Θα τρίζουν, πράγματι, τα κόκκαλα του Αλέκου Παναγούλη!

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας