Να αθωωθούν οι 11 Τούρκοι αγωνιστές που δικάζονται στην Ελλάδα

Επιχειρώντας να κρατηθεί με όλα τα μέσα στην κυβέρνηση της Τουρκίας, το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί κάθε Τούρκο και Κούρδο πολίτη που αντιτίθεται στην πολιτική του ως εν δυνάμει «τρομοκράτη», έχοντας φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς έχουν υποβληθεί σε βασανιστήρια. Ακόμα και βουλευτές του αριστερού δημοκρατικού κόμματος HDP βρίσκονται στη φυλακή, καθώς οι πολιτικές ελευθερίες και η ελευθερία του λόγου και του πολιτισμού καταπνίγονται. Η Χελίν Μπολέκ, ο Ιμπραήμ Γκοκτσέκ και ο Μουσταφά Κοτσάκ, μέλη του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, έπεσαν μάρτυρες από απεργία πείνας στις φυλακές, διεκδικώντας το δικαίωμα τους να τραγουδούν ελεύθεροι. Μαζί τους και η δικηγόρος Εμπρού Τιμτίκ, που υπερασπίστηκε το δικαίωμα των πολιτικών κρατουμένων σε δίκαιη δίκη.
Σε αυτήν ακριβώς την συγκυρία, πριν από ενάμισι χρόνο και λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Χελίν, η ελληνική κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τις διαβόητες λίστες της ΕΕ και ως «δώρο» προς την κυβέρνηση Ερντογάν, επέλεξε να παραπέμψει σε δίκη με την κατηγορία της τρομοκρατίας 11 Τούρκους αγωνιστές, οι οποίοι όχι μόνο δεν απείλησαν ποτέ τον ελληνικό λαό, αλλά, αντιθέτως, αγωνίστηκαν για την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που δικάζονται στην Ελλάδα, απαιτώντας την αθώωση τους. Ταυτόχρονα, στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές: Τη συγκέντρωση της Τρίτης 29 Ιουνίου, 7μμ στο Σύνταγμα, στο κάλεσμα στα δικαστήρια στο Κορυδαλλό την Παρασκευή 2/7 στις 12.00 και την συναυλία της Πέμπτης 8 Ιούλη με το διωκόμενο επαναστατικό συγκρότημα GRUP YORUM και καλλιτέχνες από την Ελλάδα.
Ο αγώνας του τουρκικού λαού ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν είναι δίκαιος

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑΕ