ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ως ΛΑΕ Μαγνησίας, καλούμε όλους τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του βόλου να συμμετέχουν σύσσωμα στο Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών, που διοργανώνεται από κινηματικές συλλογικότητες της πόλης μας. Φέτος ο αγώνας κατά της καρκινογόνου καύσης σκουπιδιών αποκτά πανελλαδικά χαρακτηριστικά κινητοποιώντας και άλλες συλλογικότητες από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο κ.α) και γίνεται πιο μαζικός.
Κόντρα στις δήθεν περιβαλλοντικές πολιτικές που σχεδιάζουν επί σειρά ετών όλες οι κυβερνήσεις αλλά και στην πραγματοποίησή τους από την Περιφέρεια Αγοραστού και την Δημοτική Αρχή Μπέου, απαντάμε με μαχητικότητα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην υγεία και τον καθαρό αέρα κόντρα στα συμφέροντα της ΑΓΕΤ-Lafarge και των άλλων πολυεθνικών.
Η πολύχρονη εμπειρία του βολιώτικου λαού, που πρωτοστατεί κατά της καύσης σκουπιδιών για χρόνια, έχει γίνει κτήμα του και είναι καιρός να ευοδώσει καρπούς. Το μακροχρόνιο αυτό έγκλημα πρέπει να σταματήσει και ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε εδώ και τώρα.
Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών το Σάββατο 29 Μαΐου στις 12μ.μ που ξεκινά από το Δημαρχείο Βόλου. Οι μαζικοί αγώνες της κοινωνίας ενάντια σε κάθε υποβάθμιση της υγείας μας, θα τους ανατρέψει!

Βόλος 28.5.2021