Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό.

Η  Λαϊκή Ενότητα  καταδικάζει τις συνεχείς επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των Παλαιστινίων.  Μετά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής του Ισραήλ στο  τέμενος Αλ Ακσά στην  ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση τους σε προσκυνητές με δεκάδες τραυματίες ,εξαπέλυσαν νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς την Τρίτη  το πρωί  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και εννέα παιδιά.

Συντελείται ένα έγκλημα με στόχο τον περαιτέρω εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη και τα σπίτια τους, πράγμα που το αποδεικνύουν και οι προκλητικές δηλώσεις Νετανιάχου.

Η Ισραηλινή επιθετικότητα ενισχύθηκε μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν  την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Διεθνής Κοινότητα και οι Διεθνείς Οργανισμοί, αντί να καταδικάσουν την εγκληματική επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ, παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις, κάνοντας αόριστες εκκλήσεις, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναβάθμισαν τις σχέσεις της χώρας μας με το Ισραήλ, συνάπτοντας αναβαθμισμένη πολιτικοστρατιωτική συμμαχία με το ένα κράτος που επί δεκαετίες εγκληματεί με μεθόδους εκτοπίσεων και εξόντωσης σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η ενεργητική συμμετοχή της χώρας μας σε μια πολεμοχαρή συμμαχία που εξοπλίζεται και στηρίζεται από το ΝΑΤΟ, τον αμερικάνικο και δυτικό ιμπεριαλισμό, με σκοπό την υλοποίηση και επίβλεψη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών στην περιοχή της Μ. Ανατολής και Αν. Μεσογείου, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ειρήνη και πρόοδο των λαών, όπως περίτρανα αποδεικνύεται από τα πρόσφατα γεγονότα.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και την επέκταση του καθεστώτος Ισραηλινής κατοχής και τρομοκρατίας.

Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό, στους αγώνες του και στο δικαίωμά του για ελεύθερη, ανεξάρτητη, πατρίδα.

Απαιτεί τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την συνεργασία με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο, που μπορεί να εμπλέξει την χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Συγκέντρωση Αλληλεγγυής στον Παλαιστινιακό Λαό την Τετάρτη 12/5 στις 18.00 έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία