Το παράδειγμα του Μπογδάνου ακολουθεί ο “άριστος” Κυρανάκης, ως σύγχρονος “καταδότης”

 Τα βήματα του ακροδεξιού, ρατσιστή Μπογδάνου ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, λειτουργώντας ως σύγχρονος χαφιές της Χούντας και στοχοποιώντας τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη αναίτια από τη ομάδα ΔΙΑΣ του Χρυσοχοϊδη, στη βιασύνη του να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο στην δημόσια αναπαραγωγή της γραμμής Μητσοτάκη για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Ο Κυρανάκης έδωσε στον αέρα τα στοιχεία του πολίτη, επιχείρησε να τεκμηριώσει ότι έχει ποινικό μητρώο, ενώ επικαλέστηκε την υποτιθέμενη συμμετοχή του συγκεκριμένου πολίτη σε πολιτική συλλογικότητα, αναγκάζοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους των εντεταλμένων ΜΜΕ να προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν στην τάξη.

Το ποιόν ενός ακόμα άριστου, ακροδεξιού παιδιού του κομματικού σωλήνα όπως ο Κυρανάκης είναι γνωστό, θα επαναλάβουμε όμως κάποια σημεία:

–        Είναι ο Κυρανάκης που τόλμησε να εγκαλέσει τους υπερπροσοντούχους ανέργους ότι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν στο διαδίκτυο ή να διαμορφώνουν βιογραφικά

–        Είναι ο άριστος Κυρανάκης που η επαγγελματική του εμπειρία εξαντλείται σε ένσημα από τη ΝΔ και εταιρία συμφερόντων του Βαρβιτσιώτη

–        Είναι ο Κυρανάκης που σε όλη την ενήλικη ζωή του αποτέλεσε κομματικό στέλεχος – παιδί του σωλήνα της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, ενώ ήδη από τα 26 του έγινε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

–        Είναι ο Κυρανάκης που παρευρέθηκε στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη

–        Είναι ο Κυρανάκης που υποστήριξε τη ρατσιστική επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φ. Νικητοπούλου, ενώ έχει πολλές φορές υπερασπιστεί ρατσιστικές θέσεις

Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος λειτούργησε ως εμπροσθοφυλακή της γραμμής του Μαξίμου, ως σύγχρονος καταδότης.

Η αδιανόητη στάση της ΝΔ του Μητσοτάκη που φτάνει, διά στόματος Κυρανάκη, να παραβιάζει, σε πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη, ακόμα και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και να επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη βία των φασιστοειδών της ΕΛΑΣ με την σπίλωση πολιτών που απλά διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά και με την άθλια επιχείρηση εμπλοκής τους σε καραμπινάτες σκευωρίες περί «προσπάθειας αρπαγής υπηρεσιακού όπλου» αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε διαρκείς εκτροπές και χτίζει αστυνομικό κράτος.

Γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πλειοψηφία της κοινωνίας που χτυπιέται διαρκώς από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και από την στρατηγική «αντιμετώπισης της πανδημίας» με επιτήρηση και σκληρή καταστολή, την ίδια ώρα που οι νεκροί αυξάνονται και το ΕΣΥ καταρρέει, αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική, η ΝΔ επενδύει σε μια στρατηγική έντασης και προληπτικής καταστολής.

Συνειδητά επιλέγει την κοινωνική ένταση και την ακραία πόλωση, καταστέλλοντας κάθε διαμαρτυρία, χρησιμοποιώντας τα χρηματοδοτούμενα από τη κυβέρνηση ΜΜΕ για να αναπαράγει σκευωρίες και πολεμική ρητορική, μη διστάζοντας ακόμα και να οδηγήσει στον θάνατο έναν απεργό πείνας, υπό τις εντολές και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, αξιοποιώντας το γεγονός αυτό για να σπιλώσει τους ίδιους τους αγώνες της κοινωνίας.

Όμως, η πολιτική της έντασης και η σιδερένια φτέρνα της καταστολής, δεν μπορούν να μακροημερεύσουν. Η αντίσταση στις διαρκείς εκτροπές, η άρνησή μας να εθιστούμε σε κάθε είδους, καθημερινή καταπάτηση πολιτικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών είναι καθήκον.

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τις ακραίες αντιδραστικές πολιτικές της και αποκάλυψης της μαύρης προπαγάνδας των καθοδηγούμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ.