Η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη διέλυσε με όργιο καταστολής την διαδήλωση για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σήμερα, όπως και κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ότι δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει στη χώρα μας ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας.

Η στάση των πραιτωριανών του Χρυσοχοΐδη ήταν εξαρχής προκλητική, παρεμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος και στήνοντας φραγμό στη Σταδίου. Χωρίς καμία αφορμή, επιτέθηκαν με κλομπς και χημικά στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα δικηγόρους. Οι διαδηλωτές που κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο, συγκροτήθηκαν και ξεκίνησαν την πορεία στην Πανεπιστημίου. Μέσα σε λίγα λεπτά, απρόκλητα, η αύρα επιχείρησε τη διάλυση της μαζικής, ειρηνικής διαδήλωσης και καταδίωξε τους διαδηλωτές στους γύρω δρόμους, με βροχή δακρυγόνων, ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές στο σωρό.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την καταστολή, την ίδια ώρα, που υπό τις εντολές των ΗΠΑ και των μηχανισμών τους, οδηγεί στο θάνατο τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Σήμερα, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, η εισαγγελική πρόταση περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου απέδειξε αυτό που εξαρχής υποστηρίζουν οι συνήγοροι της υπεράσπισής του. Ότι η κυβέρνηση, επιδεικνύοντας πρωτοφανή εμπαιγμό, επιχειρεί να μετατοπίσει τη συζήτηση στα αναρμόδια δικαστήρια, ενώ η ζωή του απεργού πείνας κρέμεται από την ίδια, δηλαδή την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών της Σοφίας Νικολάου και των δύο διορισμένων από αυτήν.

Το διακύβευμα υπερβαίνει κατά πολύ το σύννομο και δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η στρατηγική της κυβέρνησης έχει άξονα την αυταρχικοποίηση και τη βίαιη καταστολή όσων αντιστέκονται στην εγκληματική, δολοφονική πολιτική της. Ήδη από σήμερα, η αστυνομία διέρρευσε τον σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος των «οργανωτών» των διαδηλώσεων για την υπεράσπιση των αιτημάτων του απεργού πείνας. Επιχειρούν, με τίμημα τη ζωή του απεργού πείνας, αλλά και την θέση στο απόσπασμα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, να θωρακιστούν απέναντι στην ογκούμενη δυσαρέσκεια που παράγει η πολιτική τους και να συσπειρώσουν ένα τμήμα της κοινωνίας με όπλο την τρομοϋστερία, το νόμο, την τάξη και την καταστολή.

Δεν αποδεχόμαστε η δημοκρατία και τα δικαιώματα να μπαίνουν στο απόσπασμα.

Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι την υποχώρηση της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ.