ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για άλλη μια φορά, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και για την δικαίωση του αγώνα ζωής που δίνει ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας για τα νόμιμα δικαιώματά του. Οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της επαρχίας, ήταν οι μαζικότερες που έχουν γίνει, αποδεικνύοντας ότι η κρατική τρομοκρατία σπάει στους δρόμους, ότι το κίνημα της εναντίωσης στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης μεγαλώνει.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές και τα διαβήματα, ακόμα και στα πλαίσια του κυβερνώντος κόμματος, όσων ζητούν από την ΝΔ του Μητσοτάκη να υποχωρήσει και να αποτραπεί, έστω και την ύστατη στιγμή, η κρατική δολοφονία του απεργού πείνας.

Στην Αθήνα, χιλιάδες διαδηλωτές, εκατοντάδες δικηγόροι, συνδικαλιστές, νεολαίοι έδωσαν δυναμικό παρόν, απαιτώντας να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά τη λαομίσητη κυβέρνηση Θάτσερ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την αγαστή σύμπνοια των ΜΜΕ, συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης και σπίλωσης του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού πυρήνα της ΝΔ, εκφρασμένες από τον Μάκη Βορίδη, δείχνουν την πραγματική ταυτότητα και την στόχευση της κυβέρνησης. Με την πρωτοφανώς εκδικητική μεταχείριση του συγκεκριμένου κρατούμενου, η ΝΔ επιχειρεί να συσπειρώσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο και να δολοφονήσει συμβολικά και πραγματικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες, το ίδιο το κράτος δικαίου.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει η πρώτη και η μόνη στην οποία χάνει τη ζωή του ένας κρατούμενος απεργός πείνας. Η νίκη του αγώνα ενός κρατουμένου, που με ύστατο και μόνο όπλο το ίδιο το σώμα του και τη ζωή του, διεκδικεί ένα αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα, είναι υπόθεση όλων μας. Θα είναι νίκη των δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, νίκη της αντίστασης απέναντι στο αστυνομικό κράτος, τον αυταρχισμό και την καταστολή που ενορχηστρώνει η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κρίνεται κάθε μέρα και ώρα που περνάει. Κάθε δύναμη της αριστεράς, κάθε κοινωνικός φορέας, κάθε δημοκρατικός πολίτης, έχει χρέος να βγει στο δρόμο, έχει χρέος να παλέψει μέχρι την ύστατη ώρα για να αποτραπεί μία εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει μια τομή για τον κρατικό αυταρχισμό. Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε στους δρόμους, για τη δικαίωση του αιτήματος του απεργού, για να νικήσει η ζωή, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες, απέναντι στο αστυνομικό κράτος Μητσοτάκη.