Κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με την επιστράτευση χιλιάδων αστυνομικών σε κάθε δρόμο και πλατεία της χώρας, αναίτιων προσαγωγών και επιθέσεων κατά πολιτών, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και στις πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας (σε αντίθεση με τον αδικαιολόγητο συνωστισμό αστυνομικών που παρατηρήθηκε σε πολλές πλατείες) έσπασαν την αντισυνταγματική και αυταρχική απαγόρευση για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα μέτρα για την Δημόσια Υγεία και να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία.

Η απάντηση της αστυνομίας και της κυβέρνησης ήταν ωμή βία και καταστολή. Επιδιώκοντας να διαλύσουν με κάθε τρόπο τις συγκεντρώσεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΙΑΣ με τη συνοδεία αυρών επιτέθηκαν εντελώς αναίτια στους διαδηλωτές με ρίψη χημικών, ξυλοκοπώντας και προσάγοντας οποιονδήποτε βρέθηκε στο πέρασμα τους. Σε πείσμα, ωστόσο, της κυβέρνησης το σχέδιο της να ακυρωθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, το σύμβολο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, έπεσε στο κενό με χιλιάδες πολιτών, κομμάτων, οργανώσεων, σωματείων και συλλογικοτήτων να κατεβαίνουν στο δρόμο σε κάθε γωνιά της χώρας βροντοφωνάζοντας “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ”.

Φωτογραφίες και Βίντεο από συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα:

Στη Θεσσαλονίκη εκτυλίχθηκαν παρόμοιες σκηνές και επιβλήθηκαν και πάρα πολλά πρόστιμα:

Στο Ηράκλειο της Κρήτης διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση και οδηγήθηκαν, ορισμένοι από αυτούς τραυματίες, στη ΓΑΔΗ όπου τους επιβλήθηκαν διπλά πρόστιμα:

Επιθέσεις και ξυλοδαρμούς αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές και στην Πάτρα, τα Γιάννενα, αλλά και σε άλλες πόλεις!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!