ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στηρίζει τη  κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, και τα αιτήματά τους.
Η κατάσταση της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο «κόκκινο», και οι κινήσεις στο παρά πέντε της κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας για νέες ΜΕΘ, κλίνες, προσλήψεις γιατρών, ακόμη και αεροδιακομιδές, είναι ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και αρκετούς μήνες, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων, περιμέναμε ότι θα έρχονταν δεύτερο, ισχυρό κύμα του κορονοϊού, από τις αρχές του φθινοπώρου.
Δυστυχώς όμως, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη της Ν.Δ., η οποία έχει στην κορωνίδα της την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, της λεγόμενης αγοράς, σε βάρος του δημόσιου, ήταν ο βασικός φραγμός για την υλοποίηση των υποσχέσεων, που η ίδια, δια στόματος πρωθυπουργού έδινε, για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, προσλήψεις γιατρών και νοσοκομειακών, αύξηση των ΜΕΘ ( αρκέστηκε όμως στην αγαθοεργία των επιχειρηματιών και των λεγόμενων Ιδρυμάτων και στο διπλασιασμό της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών ), αύξηση των κλινών, ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας κτλ.
Με σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ., και όσων κυβερνήσεων απαξίωσαν τη δημόσια υγεία εφαρμόζοντας τα μνημόνια, φθάσαμε σήμερα να αγκομαχά ο κλάδος των νοσοκομειακών προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που ξεπερνά τα όρια και τις αντοχές του, αφού δεν ενισχύθηκαν σε προσωπικό, σε επαρκή αριθμό ΜΕΘ και κλινών, ούτε σε χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, σε μέσα αυτοπροστασίας, σε επαναλαμβανόμενα συχνά τεστ για τους ίδιους, τους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, τους χώρους συγκέντρωσης ευπαθών ομάδων όπως τα γηροκομεία κτλ.
Τα 30 κρούσματα που υπάρχουν ήδη στους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ, που δυστυχώς αναμένεται να αυξηθούν μετά τα τεστ που γίνονται στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, υπενθυμίζουν με δραματικό τρόπο, την κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου επί χρόνια ο στόλος των λεωφορείων δεν ενισχύονταν, ενώ παράλληλα αποσύρονταν τα υπέργηρα λεωφορεία, με αποτέλεσμα σήμερα, οι μετακίνησης των πολιτών, των χαμηλών κυρίως οικονομικών στρωμάτων, να γίνονται σε συνθήκες υγειονομικής βόμβας.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, απαιτεί, να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, προκειμένου να βρεθούν κι άλλοι τρόποι, πέραν όσων έγιναν, αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης, με τη συμβολή της Περιφέρειας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Πέλλα, και στο Κιλκίς. Να τεθεί η Περιφέρεια αρωγός στα αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση για την υλοποίησή τους.
Καλεί όλους τους συμπολίτες μας, στα πλαίσια των σημερινών συνθηκών, να διεκδικούν την ενίσχυση του μοναδικού φορέα που μπορεί να δώσει με επιτυχία τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης, της δημόσιας παιδείας, των ασφαλών και λειτουργικών δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, των επαναλαμβανόμενων διαρκών τεστ κτλ. Παίρνοντας παράλληλα τα απαραίτητα μέτρα περιφρούρησης και προστασίας της ατομικής, αλλά και της συλλογικής υγείας, όχι με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά με το αίσθημα της συλλογικής υποχρέωσης να σταματήσουμε την πανδημία, και το αίσθημα της αλληλεγγύης, κυρίως απέναντι στις ευάλωτες ομάδες.
Αυτό είναι άλλωστε, που κάνει τους ανθρώπους που είναι στη σωστή όχθη της ιστορίας, να μην είναι με το ατομικό τους συμφέρον, αλλά με το κοινό καλό.