ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων Αλίμου και Περιστερίου και ζητά την άμεση ανάκληση τους

Μέσα στο καλοκαίρι οι δήμαρχοι Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας και Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας κοινοποίησαν μαζικές απολύσεις σε εργαζομένους  στους παιδικούς σταθμούς Αλίμου και Περιστερίου πράγμα που θα έχει αρνητικότατες συνέπειες όχι μόνο για τους εργαζόμενους, που μένουν άνεργοι αλλά και για τις οικογένειες των παιδιών.

Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών παιδικών σταθμών, μέσω της πλήρους μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στις νέες Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες, που προωθούν και εφαρμόζουν οι δήμαρχοι, η λειτουργία των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά:

Α) Από τους δημάρχους Κονδύλη και Παχατουρίδη την άμεση ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς Αλίμου και Περιστερίου.

Β) Από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεωδορικάκο την προώθηση και ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την εργασιακή κατοχύρωση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν πάγιες και βασικές κοινωνικές ανάγκες.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές δημάρχων και κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

20/8/2020