ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία σχέση με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό δεν έχει το τεράστιο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση

Καμία σχέση με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό δεν έχει το τεράστιο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει η ΝΔ εναντίον κυρίως της νεολαίας, με χρήση δακρυγόνων, τραυματισμούς πολιτών και κυνηγητά από τα ΜΑΤ στους δρόμους,  όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Αγ. Παρασκευή και χθες στην Κυψέλη.

Η ένταση της βίας στη χτεσινή επέλαση των ΜΑΤ και της ομάδας Δράση στην περιοχή της Κυψέλης οδήγησε στη γνωστή τακτική των αθρόων συλλήψεων στο σωρό, ασύστολης ρίψης χημικών, αλλά και του ανελέητου ξυλοδαρμού νέων παιδιών. Μεταξύ άλλων συνελήφθη και χτυπήθηκε βάναυσα ο Γ.Κ., αγωνιστής του κινήματος και της αριστεράς, ο οποίος είναι κάτοικος Κυψέλης και κατέβηκε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει μετά την αναστάτωση που είχε προκληθεί στη γειτονιά.

Η κυβέρνηση επιστρέφει στη δική της «κανονικότητα» που είναι η ανεξέλεγκτη δράση της αστυνομίας, των ίδιων δυνάμεων που λίγους μήνες πριν διακρίθηκαν για παρόμοιους χουλιγκανισμούς σε πόλεις και νησιά. Επιχειρεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξις», προσπαθώντας να συγκαλύψει  έτσι τις δικές της ευθύνες και για την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την τεράστια ανεπάρκεια ουσιαστικών μέσων πρόληψης στην «μετά την καραντίνα» εποχή.

Η κυβέρνηση, με την στήριξη των ΜΜΕ (που άλλωστε «φιλοδώρησε» με πολλά εκατομμύρια για να την σιγουρέψει), ή ακόμα και ακροδεξιών δημάρχων, συνεχίζει το παιχνίδι των συκοφαντιών και της υποκρισίας επιστρατεύοντας  τα ΜΑΤ και ξυλοδαρμούς, την ίδια στιγμή που χωρίς κανένα υγειονομικό κριτήριο έσπευσε να ανοίξει τα σχολεία και τις επιχειρήσεις χωρίς καμία περίσκεψη για μαθητές και εργαζόμενους, με μόνο κριτήριο τα κέρδη των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα που αφήνει τους φασίστες να διαδηλώνουν οπλισμένοι μαζικά.

Η αυτονόητη τήρηση των μέτρων υγιεινής δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση σε αδράνεια και το κίνημα κατά του κρατικού αυταρχισμού, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, του ρατσισμού και του φασισμού. Καταγγέλλοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης, θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

9/5/2020