ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών

Παρά τις  τελευταίες εξελίξεις με την αντιμετώπιση του κορωναϊού, που   αποδεικνύουν την σημασία των Δημόσιων Υπηρεσιών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το κοινωνικό σύνολο, εν αντιθέσει  με τις ιδιωτικές δομές υγείας που όχι μόνο είναι απούσες αλλά και αισχροκερδούν,  η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει στην πολιτική του ξεπουλήματος.

Στην προσπάθειά της να διαλύσει το Δημόσιο και να εκχωρήσει τα πάντα σε ημετέρους ιδιώτες, με νομοθετική ρύθμιση, δίνει την δυνατότητα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου!!!! (επειδή δεν εξασφαλίζονται πλειοψηφίες), να μεταφέρονται βασικές αρμοδιότητες των Δήμων σε εργολάβους και εν προκειμένω στα κοράκια των σκουπιδιών (όπως πχ η εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, η καθαριότητα κοινόχρηστων  χώρων και δημοτικών κτηρίων κ.α).

Το κόστος όλων αυτών θα το επωμιστεί ο δημότης, ο οποίος θα κληθεί να πληρώνει περισσότερα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν θα έχει.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι αντιμνημονιακές ριζοσπαστικές αυτοδιοικητικές  παρατάξεις αλλά και ολόκληρη η κοινωνία , θα απαντήσουν με αγώνες στο νέο ξεπούλημα.

Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος, που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες.

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

15/3/2020