ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ

 

Αύριο, Κυριακή 8 Μάρτη, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, τιμώντας την πρώτη καταγεγραμμένη απεργία εργαζομένων γυναικών στις 8 Μάρτη του 1857, διαδηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι συνεχίζουμε τους αγώνες μας, διεκδικώντας πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία μόνον μέσα από την ταξική απελευθέρωση της κοινωνίας μπορεί να επέλθει ολοκληρωτικά. Ειδικά στη χώρα μας, όπου μετά από δέκα βασανιστικά χρόνια εφαρμογής μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, από Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, η θέση των γυναικών έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, και έχουν ανατραπεί οι περισσότερες από τις όποιες κατακτήσεις είχαν κερδίσει μέσα από τους μακροχρόνιους αγώνες τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, τον Ιανουάριο του 2020 το ποσοστό των ανέργων γυναικών είναι στο 62,58% ενώ το αντίστοιχο των ανδρών στο 37,42%!!!

Συνιστά λοιπόν μεγάλη υποκρισία, η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αφού κυβέρνησε, ψήφισε το 3ο μνημόνιο και εφάρμοσε όλα τα μνημόνια επί 4,5 χρόνια, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο και τη θέση της γυναίκας (π.χ. αύξησε τα όρια συνταξιοδότησής τους με το ν. Κατρούγκαλου), σήμερα, όντας στην αντιπολίτευση, επιχειρώντας να «ψαρέψει σε θολά νερά», καλεί σε συγκεντρώσεις στις 8 Μάρτη, και μάλιστα σε χώρους όπου καλούν, κατά κύριο λόγο, αριστερές δυνάμεις.

Τα δικαιώματα των γυναικών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των μεταναστών/ριών, δεν είναι a la carte, ανάλογα με το αν ένα κόμμα ασκεί κυβερνητική εξουσία ή είναι στην αντιπολίτευση.

Όσοι λοιπόν υπηρέτησαν νεοφιλελεύθερες ταξικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων, με ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τις γυναίκες συνέπειες, δε νομιμοποιούνται, ηθικά και πολιτικά, να το παίζουν σήμερα υποστηρικτές των γυναικείων και των κοινωνικών αγώνων, και να προσποιούνται ότι συμμετέχουν σ΄ αυτούς, επιχειρώντας μάλιστα να χρησιμοποιήσουν όσους δεν υπηρέτησαν, αλλά αγωνίστηκαν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.