ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκάντζο Εμμανουήλ

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη

 ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις όσον αφορά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της προφορικής πρότασης που είχα υποβάλλει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. και με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία είναι ότι: 1) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμμετείχε στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής για την μεταλιγνιτική εποχή και 2) την απόφαση του κ. Περιφερειάρχη να αποτελέσει σύμβουλο της Περιφέρειας στα θέματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με τον Πρόεδρο του ΚΕΠΕ κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα και 3) την επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. να τεθεί ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το θέμα «Ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις όσον αφορά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης» με δεδομένο βέβαια ότι το Πε.Συ.Π. έχει ήδη λάβει απόφαση με την οποία μεταξύ των άλλων διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο των μονάδων το 2023.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

17 Φεβρουαρίου 2020