ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάντηση μεταξύ της ΛΑ.Ε. και του εκπροσώπου του DFLP

Αντιπροσωπεία μελών της ΠΓ και του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Δημήτρη Σαραφιανό και την Μάνια Μπαρσέφσκι συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Μετώπου για την  Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), Μιχιάρ Ικτάμι, ο οποίος την ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και ιδιαίτερα για την συμφωνία Νετανιάχου – Τραμπ, που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, στις 28 Ιανουαρίου.

Ο σ. Ικτάμι τόνισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ της σιωνιστικής άκρας δεξιάς και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που στοχεύει σε μια νέα εθνοκάθαρση σε βάρος των Παλαιστινίων, δια της ισχύος των όπλων του επιθετικού σιωνιστικού στρατού κατοχής. Η συμφωνία αυτή επιχειρεί να εντείνει και να διευρύνει την κατοχή, με την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ,  την επέκταση των παράνομων ισραηλινών  εποικισμών, τον περαιτέρω οικονομικό/βιοτικό στραγγαλισμό του παλαιστινιακού λαού και την εξαναγκαστική μετακίνηση παλαιστινιακών πληθυσμών από τα εδάφη όπου κατοικούν. Με την συμφωνία αυτή επιχειρείται να επιβληθεί η «τελική λύση», στο Παλαιστινιακό εκτός των πλαισίων της διεθνούς νομιμότητας και των αποφάσεων του ΟΗΕ, με την απαίτηση, μάλιστα, από τους Παλαιστίνιους να παραιτηθούν από κάθε νόμιμη διεκδίκηση τους στο μέλλον.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε στον εκπρόσωπο του DFLP την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. στους αγώνες των Παλαιστινίων, την ετοιμότητα της να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του παλαιστινιακού κινήματος, καθώς και την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που στήριξαν και στηρίζουν τον άξονα στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ -Ελλάδας- Κύπρου, επισημαίνοντας ότι, πέραν των άλλων δυσμενών συνεπειών του, παραβιάζει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και ενισχύει την γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στην παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στο ΝΑΤΟ, ενώ συζήτησαν τρόπους έμπρακτης συνεργασίας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

19/2/2020