ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών η αθώωση του αγωνιστή Ηλία Σμήλιου

Σήμερα 4/2/2020 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το κίνημα κατά των πλειστηριασμών κατέγραψε την πρώτη δικαστική του νίκη.

Ο αγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί για παρακώλυση πλειστηριασμών, βιαιοπραγία και υποκίνηση αντίστασης κατά της αρχής, απαλλάχτηκε πλήρως από όλες τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αφορούσε πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για τις 19/10/2016 και επιχειρήθηκε να διεξαχθεί από απεργοσπάστη συμβολαιογράφο κατά την διάρκεια πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων.

Η αθώωση του Ηλία Σμήλιου αποτελεί και απάντηση στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε κυνικά ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιζήμια για την κοινωνία, αδιαφορώντας αν αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα «πεταχτούν» από τα σπίτια τους!

Εναντίον του Ηλία Σμήλιου εκκρεμούν και άλλες τρείς δίκες, όπως και εναντίον άλλων αγωνιστών.

Η απόφαση όμως  του δικαστηρίου αλλά και η έκφραση αλληλεγγύης στους αγωνιστές από κοινωνικούς φορείς και απλούς πολίτες δίνουν ελπίδα και ενισχύουν την αποφασιστικότητα όλων μας  για μαζικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η λεηλασία της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσει

Το δικαίωμα στην στέγη είναι ιερό

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

4/2/2020