ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Με το έμπα της νέας χρονιάς, η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας στη φαρέτρα της όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο, και τη δρομολογημένη απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να περιορίσει ασφυκτικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πέρασε σε νέα επίθεση, σε βάρος των απεργών και μάλιστα συνδικαλιστών, με τη συνεπικούρηση μάλιστα, των δυνάμεων καταστολής.

Έτσι, χθες το απόγευμα, μια διμοιρία των ΜΑΤ, μπήκε στο χώρο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρευρίσκονταν συνδικαλιστές και απεργοί, και πέντε από αυτούς, στελέχη των Σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ, τους πήρε με τα περιπολικά και τους οδήγησε στο Α.Τ. Λ. Πύργου, όπου τους αναγνώσθηκε η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Περ/κός Διοικητής του ΟΤΕ και η δικογραφία που συντάχθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος τους.

Σαν να μην έφθανε αυτό, πάλι με τα περιπολικά της αστυνομίας, τους μετέφεραν και στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου τους ξαναπήραν αποτυπώματα, τους έβγαλαν φωτογραφίες (!!!), και τους άφησαν στις 12.30΄τα μεσάνυχτα, επιβαρυμένους με κατηγορίες για παράνομη βία (!) και διατάραξη οικιακής ειρήνης (!) .

Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ ξεκίνησε από τις 21 Δεκέμβρη, με αίτημα την ανάκληση των οκτώ απολύσεων εργαζομένων, και την υπογραφή τριετούς Σ.Σ.Ε. (παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο ΟΤΕ απόλυσε κι άλλους πέντε εργαζόμενους).

Είναι φανερό, και από την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΤΕ, όπου αναφέρει ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ «θέλει να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν», ότι, ξεσαλώνοντας από το αντεργατικό οπλοστάσιο που νομοθέτησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), και την τυφλή αφοσίωσή τους στο «επιχειρείν» και την κερδοφορία του, θέλει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Για να συνεχίσει να λειτουργεί με πάμφθηνους ενοικιαζόμενους, και με φθηνούς εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, αυξάνοντας τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα τους περάσει! Ήδη σήμερα, οι «συλληφθέντες» απεργοί, με τον Πρόεδρο της ΟΜΕ ΟΤΕ κατέθεσαν στο Α.Τ. Λ. Πύργου μήνυση προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ, για ψευδή καταμήνυση και για παρακώλυση συνδικαλιστικού έργου.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όλα τα Σωματεία, οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνταξιούχοι, κυρίως του ΟΤΕ, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας των απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ, και να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην απεργία, που είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών, κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Είναι ένας αγώνας ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη από το σύνολο της εργατικής τάξης.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 8 Γενάρη 2020