ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την αποχαλίνωση της αστυνομικής και κυβερνητικής βίας

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την αποχαλίνωση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που δρώντας ως κράτος εν κράτει και έξω από τα όρια κάθε  νομιμότητας, έφτασε σε σημείο να εισβάλλει χωρίς ένταλμα στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, κακοποιώντας σοβαρά, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας  μέλη της. Το έγκλημα τους: Απαίτησαν να τηρηθούν τα νομίμως προβλεπόμενα πριν την εισβολή της αστυνομίας στο οικιακό τους άσυλο.  Η «λογική» της αστυνομίας: Οι κάτοικοι του σπιτιού δεν θέλησαν να γίνουν αυτοβούλως πρόθυμοι και ενεργοί συνεργοί στην καταστολή γειτονικής κατάληψης , πρόταξαν τα νόμιμα δικαιώματά τους,  άρα ήταν συμπαθούντες ή αλληλέγγυοι, άρα «ένοχοι», άρα έπρεπε η αστυνομική μπότα να πατήσει στο πρόσωπο το γιό της οικογένειας μέσα στο ίδιο του το σπίτι καθώς και να σύρει στην ταράτσα, να ξυλοκοπήσει, να δέσει πισθάγκωνα να συλλάβει τους «συνοδοιπόρους». Και στη συνέχεια, αφού τους στερήσει το δικαίωμα της επαφής τους με το συνήγορο τους, να διασπείρει στα πρόθυμα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ τη δική της εντελώς απίθανη «εκδοχή».

Σημειωτέον, στην εκκένωση και καταστολή των καταλήψεων που έγιναν χθες από την αστυνομία, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και πλαστικές σφαίρες, τις οποίες η αστυνομία χαρακτήρισε «ελαστικές μπάλες», παρά το γεγονός ότι τέτοιες «μπάλες» έχουν τυφλώσει εκατοντάδες ανθρώπους στην Χιλή και σε άλλες χώρες.

Η κλιμάκωση αυτή της αστυνομικής αυθαιρεσίας  είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι στο στόχαστρο της αστυνομικής και κυβερνητικής βίας δεν μπαίνουν πλέον μόνο οι διαδηλωτές, οι απεργοί και οι κοινωνικές ή πολιτικές καταλήψεις, αλλά όλοι όσοι/ες δεν συντάσσονται με την αστυνομική αγριότητα και διεκδικούν την τήρηση των ήδη σοβαρά ψαλιδισμένων δημοκρατικών πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτή η αστυνομική αγριότητα έχει την πλήρη πολιτική κάλυψη της ΝΔ και των στελεχών της, που στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξις» φθάνουν σε σημείο να καταστέλλουν ακόμα και το εικαζόμενο φρόνημα αλληλεγγύης. Οικοδομώντας ένα βαθιά αυταρχικό και αστυνομικό κράτος.

Είναι επίσης ενδεικτική του φόβου που διακατέχει τους κυβερνώντες μπροστά στο ενδεχόμενο μαζικών λαϊκών αντιστάσεων, αλλά της ανάγκης συσπείρωσης των δυνάμεων της κοινωνίας, της νεολαίας και των φοιτητών, των σωματείων, των κινημάτων πολιτικής χειραφέτησης και της ριζοσπαστικής μαχόμενης αριστεράς σε ένα ευρύ μέτωπο ενάντια στην καταστολή.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

19/12/20198