Μνήμες και πρακτικές χούντας, όταν η αστυνομία εισέβαλε σε κινηματογράφους, θέατρα και χώρους πολιτισμού για εξακρίβωση στοιχείων και τα «περαιτέρω», επαναφέρει η απαράδεκτη εισβολή πάνοπλων ΕΚΑΜιτών προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία «Τζόκερ».  Μία ποιοτική πολιτική ταινία κριτικής στο κατεστημένο, που η σύγχρονη λογοκρισία, η οποία επανέρχεται και αυτή «δυναμικά» στο προσκήνιο, χαρακτήρισε «αυστηρώς ακατάλληλη» για τους κάτω των 18 ετών, με αποκλειστικό κριτήριο τον φόβο των κυβερνώντων. Τη στιγμή μάλιστα που η τηλεόραση και ιδιαίτερα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίθουν από κάθε είδους σκουπίδια.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία της ΝΔ, με αυτήν τους την ενέργεια, ξεπερνούν  κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας. Είναι σαφές ότι στο στόχαστρο τους έχουν την νεολαία, επιχειρώντας να την καταστείλουν με κάθε τρόπο: από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την επαναφορά της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο πρότυπο ενός θεοκρατικού μοντέλου στα γυμνάσια και τα λύκεια, μέχρι τον έλεγχο της προσωπικής τους ζωής και των προσωπικών  πολιτιστικών επιλογών τους.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία αυτών που έδωσαν την εντολή γι’ αυτήν την ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια.

Να θυμούνται οι κυβερνώντες ότι η τρομοκρατία του κράτους και η καταστολή γέννησαν τις εξεγέρσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Κι ότι αυτές οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε κανένα  «χρονοντούλαπο της ιστορίας». Είμαστε διατεθειμένοι/ες να τις επαναλάβουμε!