Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την επί τρεις ημέρες συνεχιζόμενη τρίτη κατά σειρά στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Η νέα στρατιωτική επέμβαση του καθεστώτος Ερντογάν έχει στόχο όχι μόνο να πλήξει τον κουρδικό λαό αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για διαμελισμό της Συρίας, η οποία υφίσταται επί σειρά ετών τις επιθέσεις ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η τρίτη αυτή εισβολή της Τουρκίας πραγματοποιείται με την καθαρή στήριξη των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, που εξαπατώντας τον κουρδικό λαό δίνουν το «ελεύθερο» στον Ερντογάν για επίθεση εναντίον τους.

Η στάση αυτή των ΗΠΑ όμως αποδεικνύει εκτός των άλλων, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να δείξει η Ελλάδα στις εκάστοτε διακηρύξεις τους για στήριξη των εδαφικών δικαιωμάτων της, με δεδομένο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων εις βάρος οποιουδήποτε άλλου.

Ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απαιτήσει από την κυβέρνηση :

  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Έξω οι βάσεις που εξυπηρετούν μόνο αμερικανικά συμφέροντα
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον κουρδικό λαό, στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 /10 /2019 στις 17.30 μ.μ. στα Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών.

12/10/19 Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Κουρδικό Λαό

Γραφείο Τύπου
ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
11.10.2019